preskoči na sadržaj
Vijesti

PRVI POSJET MINISTRA MORNARA SREDNJOJ ŠKOLI HRVATSKI KRALJ ZVONIMIR U KRKU

Image Hosting by PictureTrail.com

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta,  prof. dr. sc. Vedran Mornar, u utorak je 2. lipnja 2015. u sklopu svog najavljenog službenog obilaska, osim posjete Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Omišlju i Krku, posjetio i jedinu srednju školu na otoku – Srednju školu Hrvatski kralj Zvonimir. To je ujedno bio i prvi posjet ministra Srednjoj školi pa ovaj datum postaje vrlo važan datum u novijoj povijesti škole.

Image Hosting by PictureTrail.com

Uz ministra Mornara, našom su školom prošetali i župan Zlatko Komadina te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije – mr. sc. Edita Stilin. Toga dana gosti su nam bili i gradonačelnik Krka, prof. Darijo Vasilić, ravnatelj Osnovne škole Fran Krsto Frankopan prof. Serđo Samblić te načelnica Omišlja Mirela Ahmetović i načelnik Malinske Robert Anton Kraljić.

Na ulazu Škole navedene je srdačno dočekala ravnateljica prof. Đurđica Cvitkušić izrazivši im dobrodošlicu. U šetnji školskim hodnicima i prostorijama, ravnateljica je uvažene goste upoznala s programima i specifičnostima škole, brojnim aktivnostima (projektima, natjecanjima, podacima o broju učenika, učenicima putnicima i sl.). Ministar Mornar pokazao je veliko zanimanje za rad i funkcioniranje ove, jedine srednje škole na otoku Krku. Tako se boraveći na satu povijesti 1. razreda gimnazije prisjetio svojih srednjoškolskih dana, a obišao je i sportsku dvoranu gdje je imao priliku čuti uvježbavanje školskoga zbora za priredbu povodom Dana škole koja je uslijedila sutradan. Tom su prigodom djevojke ministru otpjevale domaću pjesmu – Sinoć kad san ti proša, a on je vidno iznenađen i zadivljen ostvarenjima učenika ove škole, u pratnji ravnateljice, pogledao i postav izložbe, dijela ovogodišnjeg školskog projekta „Zasopimo, zakantajmo, zatancajmo“. Također, imao je čast pretpremijerno pogledati učenički videouradak Đir po Krku. Ministar je istaknuo kako je i otprije upoznat s uspjesima naših učenika. Ravnateljica prof. Đurđica Cvitkušić naglasila je kako su izvrsni uspjesi učenika i škole rezultat ulaganja i kontinuiranog rada.  

Image Hosting by PictureTrail.com

Ponajprije, kako ističe ravnateljica, moto Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir glasi škola za otok koja je uvijek vezana uz tradiciju i bogato kulturno nasljeđe kroz brojne nastavne i izvannastavne programe te usko povezana sa svim institucijama otoka Krka.

Na kraju obilaska, u ugostiteljskom praktikumu, maturanti ugostiteljskog usmjerenja počastili su ministra i ostale goste svojim kulinarskim uratcima.

S namjerom da ovaj dan ostane zapisan u sjećanjima profesora i učenika škole, kraj je posjeta zabilježen zajedničkom fotografijom.

Image Hosting by PictureTrail.com 


Image Hosting by PictureTrail.comPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 5. 6. 2015.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju