preskoči na sadržaj
Vijesti

AEHT 2016. ANNUAL CONFERENCE, LONDON

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir je sudjelovala po četvrti put na godišnjoj konferenciji AEHT - e koja se svake godine održava u drugoj zemlji članici, a u čijem se sklopu odvijaju i natjecanja u ugostiteljskim i hotelijersko-turističkim disciplinama.
Naša je škola od 2009.godine članica Europskog udruženja hotelijersko-turističkih škola AEHT (Association Européenne des Ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme). Danas udruga broji preko 430 članova i nacionalne predstavnike iz 44 europskih zemalja.
Ove je godine konferencija održana u Londonu od 23. do 28. listopada 2016. godine. U sklopu konferencije održavaju se i natjecanja u ugostiteljskim i hotelijersko-turističkim disciplinama, ukupno u 10 kategorija te radionice i demonstracije.
Na konferenciji su sudjelovali: ravnateljica Đurđica Cvitkušić prof., mentorica Carol Marković, prof. i učenik 4. razreda hotelijersko-turističkog programa, Nikola Veselčić. 
Za učenika, mentoricu i ravnateljicu ovakvi događaji pružaju izvanredno iskustvo i usavršavanje koje nam pomaže u daljnjem radu. Ravnateljica je sudjelovala na Godišnjoj skupštini AEHT-e na kojoj se podnose izvješća i donose prijedlozi za daljnji rad. Nakon skupštine održana je radionica o EU financiranju, tj. kako pokrenuti projekte i dobiti sredstva iz EU fondova za njihovu provedbu. Još jedna zanimljiva radionica pod nazivom Hotel Management obuhvatila je upravljanje svim odjelima u hotelskom poslovanju. Za mentoricu se pokazala vrlo korisnom radionica kako upravljati razredom i koristiti učinkovite metode poučavanja te demonstracije kulinarskih vještina.
Učenik Nikola Veselčić natjecao se u disciplini Prijemni odjel. AEHT nastoji poticati timski rad pa se učenici u svim disciplinama natječu ekipno, tj. s jednim ili dva člana iz neke od europskih zemalja, a jezik sporazumijevanja je engleski. Nikola je dobio partnericu iz Nizozemske s kojom je najprije rješavao pismeni test općeg poznavanja rada Prijemnog odjela i rješavanja problemskih situacija, a zatim su imali zajednički nastup pred komisijom. Učenicima je ovo izvanredna prilika za uspoređivanje i drugačiji pogled na zanimanja u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja su vrlo cijenjena u Europi i nude mnoge oblike napredovanja u struci.
Sudjelovanje nam je omogućilo razmjenu iskustava, stjecanje novih suradnika, susrete sa starim znancima i bolje upoznavanje Londona, njegovih znamenitosti, kulture i ljubaznih stanovnika.
Iduća AEHT Godišnja konferencija 2017. održat će se u Oostendu, Belgija.Priloženi dokumenti:
clanak.jpg (2.45 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 2. 11. 2016.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju