preskoči na sadržaj
Vijesti

Naši učenici nagrađeni na natječaju Oboji svijet šarenim bojama tolerancije

Forum za slobodu odgoja raspisao je nagradni natječaj pod nazivom Oboji svijet šarenim bojama tolerancije, a na njega su svoje radove prijavili i naši učenici.

Natječajem se željelo potaknuti mlade na promišljanja o temama koje su neophodne za stvaranje društva temeljenog na vrednotama pravednosti, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga. Na natječaj su se mogli prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola iz područja cijele Hrvatske. Preko 1900 učenika/ca iz 19 županija iz Hrvatske, 206 škola i učeničkih domova i 272 mentora ove godine, s impresivnih 880 radova uključilo se u ovogodišnji , sedmi po redu, natječaj „Oboji svijet!“.

Među nagrađenim radovima je i videouradak pod nazivom Tolerance cake učenica 2. razreda gimnazije: Roberte Bajčić, Miriam Volarić i Dore Blažević te mentorice Gordije Marijan koje su u srijedu 16. studenoga 2016. obilježile Međunarodni dan tolerancije na svečanoj priredbi Foruma za slobodu odgoja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu zajedno s ostalim nagrađenim učenicima i mentorima.


Čast nam je što svečana priredba započela projekcijom našeg drugog videouratka na temu tolerancije Paint me with Tolerance, a osim nagrađenog videouratka, na izložbu likovnih radova pristiglih na Natječaj uvrštena su i oba prijavljena rada naše Miriam Volarić koji se mogu pogledati tijekom studenog i prosinca 2016. godine u Knjižnicama grada Zagreba.

Ove godine, možda više nego prijašnjih godina, učenici su pokazali kako svijet danas nije onoliko napredan koliko bismo mi željeli i kako su u potpunosti svjesni netolerancije i predrasuda prema svemu što je različito. Pokazali su kako ih to rastužuje, ali i ponudili kreativna rješenja kako svijet učiniti ljepšim mjestom za sve nas, ali i generacije koje dolaze.

Nagrađeni videoudradak: Tolerance Cake

Glavna misao videouratka Tolerance cake je „Sharing tolerance is a piece of cake!“ Maštovite i vrijedne učenice 2. razreda gimnazije su izradile tortu duginih boja od posebnih sastojaka – pozitivnosti, sreće, ljubavi, razumijevanja, individualnosti i ostalih tajnih sastojaka.Tortu su prekrile bijelim šlagom uz napomenu da je bitno očima nevidljivo.Tortu su dijelile učenicima naše škole na velikom odmoru izazvavši čuđenje, znatiželju, radost i oduševljenje..
Sharing tolerance is a piece of cake!

Popis nagrađenih radova možete pronaći u dokumentu na ovoj poveznici.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije krčki srednjoškolci napisali su, uglazbili, snimili, u plesne korake pretočili i videouratkom zabilježili pjesmu Tolerance song .

Pjevaju i plešu: Ana Toljanić (4.G), Marija Blažević (4.G), Ena Kaurić (4.G), Dora Blažević (2.G),Patrik Mikanović (4.E),Vedran Mazi (4.HTT), Nikola Veselčić (4.HTT), Nikica Stijepić (2.G), Roberta Bajčić (2.G).
 

Who says, who says you ain’t perfect
Nobody can tell you that you ain’t worth it
Who says this world is black and white
our differences make us who we are
Who says, who says you ain’t good enough
we got your back now, show them what you got
Paint the world with colors of tolerance
cause everywhere I look all I see is violence 
And I try to think that it will get better
All we need to do is work together
Work together for a better world
And our voice is about to be heard

This song can ignite
our souls to write

 


Priloženi dokumenti:
FotorCreated.jpg (265.32 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 15. 11. 2016.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju