preskoči na sadržaj
Vijesti

Poziv osnovnoškolcima

POZIV

SAJAM ZANIMANJA – OTKRIJ SVOJE TALENTE

Svaki je čovjek talentiran.

Neki talenti mogu biti vidljivi, a neki su još uvijek skriveni.

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir svojim doprinosom želi podići svijest o mogućnostima i važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njegovoj promociji kao prvom izboru u odabiru karijere.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, s ciljem povećanja atraktivnosti strukovnog obrazovanja te promocije primjera dobre prakse u sustavu strukovnog obrazovanja, djelatnici i učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk organiziraju za sve učenike osmih razreda škola otoka Krka, njihove roditelje i sve zainteresirane Sajam zanimanja koji će se održati u četvrtak, 8. prosinca 2016. na Veloj placi u gradu Krku.

U planu Europske komisije je staviti težište na strukovno obrazovanje kao prvi izbor u odabiru daljnjeg obrazovanja. U okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju cilj nam je prikazati visoko-kvalitetne strukovne programe koji su prva stepenica ka ostvarenju karijere te u konačnici omogućiti ljudima stjecanje potrebnih vještina  na sve zahtjevnijem i promjenjivom tržištu rada.

U vremenu od 10,00 do 13,00 sati, na neformalan, raznolik i zabavan način želimo predstaviti naše programe, aktivnosti i život škole. Praktičnom izvedbom želimo nadahnuti i potaknuti mlade ljude na otkrivanje vlastitog talenta kroz programe strukovnog obrazovanja, ukazati im na važnost struke  i tako im olakšati odabir zanimanja po završetku osnovne škole.

Učenici ugostiteljskog i hotelijersko-turističkog programa prezentirat će iskustva stečena tijekom mobilnosti u Portugalu u sklopu projekta Skills 4Jobs  u programu Erasmus+ , učenici ekonomisti  će predstaviti  Vježbeničke tvrtke i njihova europska iskustva u Klagenfurtu,  a učenici strojarskog programa  će prezentirati  računalnu aplikaciju za nastavu iz predmeta struke.

Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem stječu se vještine, kvalifikacije i iskustvo, čime se unaprijeđuju vještine potrebne budućem profesionalnom razvoju i potrebama poslodavaca te povećava mogućnost zapošljavanja.

Cjelokupno ozračje škole približit će učenici ugostiteljskog programa  kuharskom radionicom tradicionalne pripreme plave ribe. Ribljim pijatićem zdravlja i autohtonim krčkim slasticama želimo počastiti sve posjetitelje i  pozvati vas na ugodno druženje.

Posjetitelji će biti u prigodi nazočiti pripremi različitih vrsta jela i  pritom isprobati i različite tehnike kuhanja i ugostiteljskog posluživanja, uz savjete i pomoć naših predavača i naših učenika, budućih kuhara i konobara. Nakon kuhanja, zajedničkom degustacijom, učenici će razmijeniti dojmove i iskustva.

Predstavljanjem vježbeničkih tvrtki i poslovanja putem interneta, učenici ekonomskog programa predstavit će  rad virtualnih tvrtki i projekt Get involved - be a social entrepreneur/Uključi se – postani socijalni poduzetnik. Uz navedeno, posjetitelji će moći svoj poduzetnički duh okušati edukativnom računalnom igrom Kesh up. Učenici hotelijersko-turističkog programa organizirat će za posjetitelje ogledno turističko vođenje ulicama grada Krka uz prezentaciju interaktivnog e Vodiča grada Krka i promidžbenog turističkog filma pod nazivom Đir po Krku.

Pridružite nam se, razgledajte štandove i provedite ugodne trenutke s nama. Događanja uz Europski tjedan zanimanja pogledajte klikom na link http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261#section_event

POZIVNICA

Povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage EU, Marianne Thyssen, pokrenut će 5. prosinca 2016. Europski tjedan strukovnog obrazovanja. Tijekom tjedna organizirat će se niz događanja u Bruxellesu i državama članicama kako bi se poboljšala privlačnost i ugled stručnog obrazovanja i osposobljavanja. 

Poruka Marianne Thyssen povodom Europskog tjedna strukovnih  vještina

 Priloženi dokumenti:
Sajam_zanimanja_-_poziv.pdf (476.77 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 2. 12. 2016.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju