preskoči na sadržaj
Vijesti

PROJEKT OTVORENI KIŠOBRAN: Ima li zabave bez alkohola?

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u znaku je školskog preventivnog projekta Otvoreni kišobran, odnosno prevencije alkoholizma. Postavljanjem kišobran instalacije u glavnoj ulici grada Krka željeli smo podići svijest o štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola među mladima.

 U utorak, 6. prosinca 2016. u maloj dvorani naše škole održana je debata : Ima li zabave bez alkohola? Debatanti su bili učenici 3. G razreda: Natalija Lindarić, Stella Jurešić, Marija Brusić, Dominik Nouvellier, Marin Petrović, Filip Nešić, Karlo Sintić i Leonarda Lisjak, a moderatorice učenice 4.G razreda: Mara Parentić, Ena Kaurić i Ema Žnidarić.

Sudionici debate Ima li zabave bez alkohola?

Grad Krk u znaku šarenih "letećih" kišobrana naših učenika.


„Pripito ili pijano stanje uvijek je izvor potencijalno rizičnog ponašanja. Tako mogu nastati i kobne posljedice poput prometnih nesreća u pijanom stanju, nekritičnog seksualnog ponašanja i neželjenih trudnoća,“ rekla je Leonarda.

„Ne mislimo da se trebamo opijati do besvijesti da bi se zabavili, ali alkohol nas opušta i lakše sklapamo nova prijateljstva,“ mišljenja je Karlo. Bez obzira na stavove  afirmacijske i negacijske ekipe ostaje činjenica da smo u samom europskom vrhu po konzumaciji alkohola među mladima. Mladi puno piju, u porastu je opijanje kod djevojaka, a nisu svjesni posljedica koje takvo ponašanje donosi, upozorio je gospodin Marijan Markić, predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Gromača. O djelovanju alkohola na mladi organizam govorio je dr. školske medicine Vanja Tomac. Svjesni činjenice da živimo u tolerantnom društvu po pitanju alkohola, cilj  debate, ali i cjelokupnih aktivnosti vezanih za projekt Otvoreni kišobran, je podići svijest mladih o štetnosti alkohola, ali i potaknuti mlade na bolju organizaciju svojeg slobodnoga vremena i zabave.

Projekt smo nazvali Otvoreni kišobran jer nas kišobran štiti od nepogoda, a onda nam se učinilo zgodnim podići svjesnost o štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola među našim srednjoškolcima kroz aktivnost oslikavanja kišobrana te postavljanjem istih u glavnu ulicu. Projekt Otvoreni kišobran ima i humanitarni karakter jer nam je želja izložene kišobrane s unikatnim crtežima i pozitivnim porukama naših učenika prodati u humanitarne svrhe na Božićnom sajmu 16. prosinca 2016. na Veloj placi u gradu Krku. Sakupljena sredstva donirat ćemo za potrebe liječenja naših malih otočana.


Priloženi dokumenti:
FotorCreated1.jpg (322.94 KB)
Sudionici_debate.jpg (433.19 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 6. 12. 2016.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju