preskoči na sadržaj
Vijesti

PROJEKT OTVORENI KIŠOBRAN: DEBATA: Ima li zabave bez alkohola?

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u znaku je školskog preventivnog projekta Otvoreni kišobran, odnosno prevencije alkoholizma. Postavljanjem kišobran instalacije u glavnoj ulici grada Krka željeli smo podići svijest o štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola među mladima, ali i pozvati sve zainteresirane na debatu. U utorak, 6. prosinca 2016. u maloj dvorani naše škole održana je debata : Ima li zabave bez alkohola? Debatanti su bili učenici 3. G razreda: Natalija Lindarić, Stella Jurešić, Marija Brusić, Dominik Nouvellier, Marin Petrović, Filip Nešić, Karlo Sintić i Leonarda Lisjak, a moderatorice učenice 4.G razreda: Mara Parentić, Ena Kaurić i Ema Žnidarić.

„Pripito ili pijano stanje uvijek je izvor potencijalno rizičnog ponašanja. Tako mogu nastati i kobne posljedice poput prometnih nesreća u pijanom stanju, nekritičnog seksualnog ponašanja i neželjenih trudnoća,“ rekla je Leonarda.

„Ne mislimo da se trebamo opijati do besvijesti da bi se zabavili, ali alkohol nas opušta i lakše sklapamo nova prijateljstva,“ mišljenja je Karlo. Bez obzira na stavove  afirmacijske i negacijske ekipe ostaje činjenica da smo u samom europskom vrhu po konzumaciji alkohola među mladima. Mladi puno piju, u porastu je opijanje kod djevojaka, a nisu svjesni posljedica koje takvo ponašanje donosi, upozorio je gospodin Marijan Markić, predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Gromača. O djelovanju alkohola na mladi organizam govorio je dr. školske medicine Vanja Tomac. Svjesni činjenice da živimo u tolerantnom društvu po pitanju alkohola, cilj  debate, ali i cjelokupnih aktivnosti vezanih za projekt Otvoreni kišobran, je podići svijest mladih o štetnosti alkohola, ali i potaknuti mlade na bolju organizaciju svojeg slobodnoga vremena i zabave.

Sudionici debate Ima li zabave bez alkohola?

 Projekt smo nazvali Otvoreni kišobran jer nas kišobran štiti od nepogoda, a onda nam se učinilo zgodnim podići svjesnost o štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola među našim srednjoškolcima kroz aktivnost oslikavanja kišobrana te postavljanjem istih u glavnu ulicu. Projekt Otvoreni kišobran ima i humanitarni karakter jer nam je želja izložene kišobrane s unikatnim crtežima i pozitivnim porukama naših učenika prodati u humanitarne svrhe na Božićnom sajmu 16. prosinca 2016. na Veloj placi u gradu Krku. Sakupljena sredstva donirat ćemo za potrebe liječenja naših malih otočana.

Grad Krk u znaku šarenih "letećih" kišobrana naših učenika.Priloženi dokumenti:
FotorCreated1.jpg (322.94 KB)
Sudionici_debate.jpg (433.19 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 6. 12. 2016.

LOGO ŠKOLE

   

                      


FACEBOOK ŠKOLE

     


Tražilica

TERRA INCOGNITA


 


PROMO SPOT ŠKOLE

   


ĐIR PO KRKU

  


Vježbeničke tvrtke

BAŠĆANSKA PLOČA

    http://www.mojarijeka.hr/repository/images/_variations/c/7/c7c7fadc83b0311537327759bc56aef3_gallery_lw.jpg


 

     


Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školski vrt

 

Koliko je sati?


Vrijeme danas

    


KRČKA LJETA


Korisni linkovi


  MZOS

  AZOO

  NCVVO

  VETIS - informacijski sustav strukovnog obrazovanja

  eMatica

 


Zabava

    

         


Pitamo učenike...
Koliko imate prijatelja na Facebooku?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Portali
 • Grad Krk
 • Otok Krk
 • Autotrans

Državna matura
 • NCVVO
 • mojamatura

Razno
 • IQ test


 

 

 

preskoči na navigaciju