preskoči na sadržaj
Vijesti

Otkrij svoje talente u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir

 

Za koje se zanimanje opredijeliti? To se pitaju svi osmaši, uoči upisa u srednje škole. Kako bi im se olakšalo donošenje odluke, pokazalo prednosti strukovnih zanimanja, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir organizirala je Sajam zanimanja.

Od 5. do 9. prosinca 2016. održava se Tjedan strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u cijeloj Europi. Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir se uključila u obilježavanje te manifestacije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na lokalnoj razini, kao i na razini cijele Europe.

U četvrtak, 8. prosinca 2016. godine od 10,00 do 13,00 sati, na Veloj placi u gradu Krku, učenici i djelatnici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, organizirali su, za učenike osmih razreda škola otoka Krka, njihove roditelje i sve zainteresirane, Sajam zanimanja.

Cilj sajma bio je da se kroz jednodnevni događaj osigura neposredan kontakt učenika osmaša i srednjoškolaca koji su na neformalan, raznolik i zabavan način predstavili svoju školu, obrazovne programe i zanimanja koja se nude u krčkoj srednjoj školi te savjetovali osnovnoškolce za izbor budućeg zanimanja.

Kako bi na što slikovitiji način predstavili zanimanja, na sajmu su se predstavljali učenici svih programa koje nudi krčka srednja škola. 

Učenici ugostiteljskog i hotelijersko-turističkog programa prezentirali su iskustva stečena tijekom mobilnosti učenika i profesora u Portugalu u sklopu projekta Skills4jobs, realiziranog i financiranog sredstvima Europske unije u programu Erasmus Plus. Naime, kroz program Skills4jobs učenici su dobili  priliku učiti i usavršavati svoje profesionalne vještine, tijekom 15-dnevne stručne prakse u nekim od najkvalitetnijih i najprestižnijih lisabonskih hotela i restorana.

Ribljim pijatićem zdravlja i autohtonim krčkim slasticama, posjetitelje na krčkoj placi počastili su učenici ugostiteljskog programa, a kuharskom radionicom pripreme friganih srdelica i bakalara, predstavili su svoja iskustva s mobilnosti u Portugalu.

Uz navedeno, učenici hotelijersko-turističkog programa organizirali su za posjetitelje ogledno turističko vođenje ulicama grada Krka uz prezentaciju interaktivnog e Vodiča grada Krka i promidžbenog turističkog filma Đir po Krku.

Učenici ekonomskog programa predstavili su svoje Vježbeničke tvrtke i europska iskustva iz eTwinning projekta realiziranog u partnerstvu s školom Bundeshandelsakademie 1 Klagenfurt iz Klagenfurta u Austriji. 

Učenici strojarskog programa predstavili su strojeve i alate i upoznali zainteresirane s upravljanjem i radom na strojevima, a osmaši su iz prve ruke mogli saznati kako izgleda rad na nekom stroju.

Učenici završnih razreda osnovnih škola kao i oni zainteresirani za odabir novog zanimanja, mogli su na Sajmu zanimanja: bolje upoznati strukovne programe saznati više o različitim zanimanjima, testirati se za odabir odgovarajućih zanimanja, prikupiti informacije o obrazovanju i mogućnostima zapošljavanja u struci.

http://otok-krk.org/krk/hrvatska/krcki-srednjoskolci-s-profesorima-organizirali-sajam-zanimanjaPriloženi dokumenti:
E_sajam.jpg (417.40 KB)
HHT_sajam.jpg (507.56 KB)
strojari_1.jpg (378.50 KB)
ugostitelji_2.jpg (472.29 KB)
Ugostitelji_sajam_zanimanja.jpg (463.47 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 8. 12. 2016.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju