preskoči na sadržaj
Vijesti

SUDJELUJTE U ISTRAŽIVANJU O MEDIJIMA

       AKTIVNI OTOČANI ZA PAMETNE OTOKE

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk,  u suradnji s Telecentrom – mrežom za razvoj medijskog obrazovanja u Hrvatskoj, Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, Srednjom školom Markantuna De Dominisa, Rab i Hrvatskim studijima u sklopu projekta Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja Europskog socijalnog fonda, provodi istraživanje o medijskoj pismenosti kao jednoj od novih ključnih kompetencija 21. stoljeća.

Medijska pismenost, kao značajan aspekt razvoja demokratskog društva u hrvatskom školstvu, potpuno je zapostavljena. Kada se govori o strategijama vezanima za medijsku pismenost mladih, u Nacionalnom okvirnom kurikulumu za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje mediji se spominju samo u kontekstu opće medijske kulture, ali nije predviđen rad na konkretnim područjima koja izgrađuju medijsku pismenost.

Na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, potrebno je izraditi dugoročnu strategiju koja se bavi mladima i medijima. Pritom treba naglasiti potrebu unaprjeđenja medijske pismenosti među mladima i  uključiti medijsku pismenost u kurikulum formalnog obrazovanja.

Ovim se istraživanjem žele ispitati stavovi otočana o korištenju medija, obrasci korištenja istih te razina medijske pismenosti.

Cilj projekta je unaprijediti kompetencije (znanja, vještine i stavove) mladih otočana za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanstva  u svrhu poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

Projekt nastoji među mladima promicati koncept „pametnog otoka“ (engl. smart island), u kontekstu Europske unije, vezanog uz male europske otoke koji se, unatoč geografskoj izoliranosti i drugim karakterističnim problemima, odlikuju održivim lokalnim gospodarskim razvojem i naporima za podizanjem kvalitete života te koji postižu izvrsnost/održivost i u područjima: informacijsko-komunikacijskih tehnologija te obrazovanju i razvoju ljudskih kapitala.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju ispunjavanjem online ankete.

Rezultati istraživanja će se koristiti za pripremu projekta, razvoja i provedbe novih obrazovnih programa za djecu i mlade na kvarnerskim otocima i apliciranje za sredstva EU pri Europskom socijalnom fondu OP Učinkoviti ljudski potencijali / Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja.

Online anketu možete ispuniti ovdje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 17. 2. 2017.

LOGO ŠKOLE

   

                      


FACEBOOK ŠKOLE

     


Tražilica

TERRA INCOGNITA


 


PROMO SPOT ŠKOLE

   


ĐIR PO KRKU

  


Vježbeničke tvrtke

BAŠĆANSKA PLOČA

    http://www.mojarijeka.hr/repository/images/_variations/c/7/c7c7fadc83b0311537327759bc56aef3_gallery_lw.jpg


 

     


Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školski vrt

 

Koliko je sati?


Vrijeme danas

    


KRČKA LJETA


Korisni linkovi


  MZOS

  AZOO

  NCVVO

  VETIS - informacijski sustav strukovnog obrazovanja

  eMatica

 


Zabava

    

         


Pitamo učenike...
Koliko imate prijatelja na Facebooku?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Portali
 • Grad Krk
 • Otok Krk
 • Autotrans

Državna matura
 • NCVVO
 • mojamatura

Razno
 • IQ test


 

 

 

preskoči na navigaciju