preskoči na sadržaj
Vijesti

Krčki srednjoškolci u Vlaku sjećanja

Važan doprinos poučavanju holokausta je i međunarodni projekt Šafran u koji je uključena naša škola. Projekt obuhvaća sađenje lukovica šafrana ujesen, a prvi žuti cvjetovi pojavljuju se u vrijeme obilježavanja sjećanja na holokaust. Uključivanje učenika u sadnju šafrana potiče poštovanje žrtve i širenje ozračja tolerancije.

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir veliku pažnju posvećuje poučavanju o holokaustu, a njezini učenici senzibilitet za tu nimalo laganu temu stječu uključujući se u različite projekte koji ih potiču da osvijeste opasnosti što ih uzrokuju diskriminacija, netolerancija i predrasude.

Jedan od takvih projekata, međunarodnog karaktera je Treno della memoria ili Vlak sjećanja koji se u suradnji s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka provodi već četvrtu godinu za redom. Suradnjom škole i Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka za učenike trećih i četvrtih razreda, krajem siječnja, raspisan je natječaj za stvaranje kratkih videouradaka koji su kreativni odgovor na temu holokausta, diskriminacije, netolerancije i/ili predrasuda, a ujedno i poruke mira i poštivanja ljudskih prava i sloboda. 

Najboljima na natječaju pokazali su se: Karlo Sintić, Anamarija Fugošić, Fran Vasilić, Kristina Manzoni, Filip Nešić, Korina Hrabrić i Lorena Fugošić koji će od 23. do 27. ožujka 2017.  predstavljati ne samo Srednju školu Hrvatski kralj Zvonimir, već i Hrvatsku u ovogodišnjem projektu Vlak sjećanja. Kao dio nacionalne delegacije putovat će vlakom do Poljske te tako na simboličan i jedinstven način odati počast žrtvama Auschwitza. Cilj putovanja bit će Memorijalni centar i muzej Auschwitz-Birkenau te komemoracija na kojoj se svake godine okupljeni prisjećaju žrtava tog ozloglašenog logora. Tijekom svog boravka u Poljskoj, srednjoškolci će imati priliku sudjelovati u organiziranim tematskim predavanjima, okruglim stolovima, filmskim projekcijama, susretima s preživjelim logorašima, kao i drugim oblicima edukacije, kojih će dio biti priređen i tijekom samog putovanja, u vlaku.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinko Franolić   datum: 21. 2. 2017.

LOGO ŠKOLE

   

                      


FACEBOOK ŠKOLE

     


Tražilica

TERRA INCOGNITA


 


PROMO SPOT ŠKOLE

   


ĐIR PO KRKU

  


Vježbeničke tvrtke

BAŠĆANSKA PLOČA

    http://www.mojarijeka.hr/repository/images/_variations/c/7/c7c7fadc83b0311537327759bc56aef3_gallery_lw.jpg


 

     


Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Školski vrt

 

Koliko je sati?


Vrijeme danas

    


KRČKA LJETA


Korisni linkovi


  MZOS

  AZOO

  NCVVO

  VETIS - informacijski sustav strukovnog obrazovanja

  eMatica

 


Zabava

    

         


Pitamo učenike...
Koliko imate prijatelja na Facebooku?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Portali
 • Grad Krk
 • Otok Krk
 • Autotrans

Državna matura
 • NCVVO
 • mojamatura

Razno
 • IQ test


 

 

 

preskoči na navigaciju