preskoči na sadržaj
Vijesti

Primjerima dobre prakse do uspješnih eTwinning projekata

U petak 17. veljače, naša škola je otvorila vrata zainteresiranim odgajateljima Dječjeg vrtića Katarina Frankopan i učiteljima Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Krka te prezentirala uspješno provedene eTwinning i Erasmus+ projekte škole. Zadovoljstvo i entuzijazam u radu na projektima u okviru programa Erasmus+ podijelile su s nazočnima učenica 4. razreda hotelijersko-turističkog programa i prva eTwinning abasadorica Matea Velnić, njena mentorica, koordinatorica Erasmus+ projekata Ana Pasarić  i ravnateljica Đurđica Cvitkušić.


O važnosti sudjelovanja u navedenim projektima nazočnima je ukazala ravnateljica Đurđica Cvitkušić i naglasila višestruku korist provođenja ovakvih projekata za sve sudionike – učenike i nastavnike, školu i lokalnu zajednicu.

Iskustvo rada na eTwinning projektima i njegovoj važnosti s učeničkog stajališta, prisutnima je predstavila učenica Matea Velnić.U  svom izlaganju naglasila je važnost rada na projektima u kojima učenici na aktivan način stječu nova znanja te povezuju znanja različitih predmeta i struka. Matea je ovu priliku iskoristila za poziv nazočnima da se uključe u eTwinning projekte i na taj način učine nastavu zanimljivom i sebi i učenicima.

Koordinatorica Erasmus+ projekata, prof. Ana Pasarić istaknula je potrebu uvođenja inovacija u odgojno-obrazovni rad  i predstavila mogućnosti eTwinning-a  u odgojno-obrazovnom procesu i provedbi projektne nastave. Nazočni su upoznati s načinima kako uvesti inovacije, nove tehnologije i međunarodnu suradnju u rad s djecom i učenicima i time poboljšati kvalitetu svog rada.

Prezentiranjem uspješnih eTwinning i Erasmus+ projekata  škole, prikazane su mogućnosti koje navedeni programi nude. Također,  prezentirani su portali  School Education Gateway, i eTwinning u okviru kojih se uz stručna usavršavanja pruža i mogućnost kreiranja međunarodnih školskih projekata. Prof. Pasarić je naglasila i važnost stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u okviru prorama Erasmus+ KA1.

Ovo je bila prilika da odgajateljima i učiteljima odgovorimo na sva njihova pitanja i otklonimo sve nedoumice koje su dosad imali. Želimo im puno uspjeha i novih Erasmus+ projekata.


Priloženi dokumenti:
etwinning.jpg (2.42 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 24. 2. 2017.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju