preskoči na sadržaj
Vijesti

Tečaj Creativity Lab (Pirej, 28.1. – 3.2.2017.)

                              

 

U sklopu projekta naše škole “Innovative teachers for 21 century school”, sufinanciranog od strane Erasmus+ programa (Agencija za mobilnost i programe EU), profesorica Elena Lipovac sudjelovala je na tečaju Creativity Lab od 30. siječnja do 3. veljače 2017. koji se održao u Pireju u Grčkoj. 


Tečaj organizira IDEC S.A., organizacija sa sjedištem u Pireju, koja se bavi savjetovanjem, certificiranjem, izradom poslovnih studija, web dizajnom, izradom različitih projekata, ali i organizacijom tečajeva kako za tvrtke tako i za osobe iz područja obrazovanja, a koji su financirani kroz Erasmus+ projekte Europske komisije.
Jedan od tečajeva je i tzv. Kreativni laboratorij koji obuhvaća razvoj kreativnih vještina kroz kreativno pisanje, prepričavanje (uz pomoć fotografija, sličica i sl.), stripove, animaciju, digitalne medije i video. Tečaj je namijenjen nastavnicima i učiteljima u osnovnim i srednjim školama, strukovnim školama i organizacijama, kao i predavačima u obrazovanju odraslih.
Neki od ciljeva tečaja su: potaknuti kreativnost učenika kroz projekte i nastavu koristeći različita sredstva poučavanja, razumjeti osnovne koncepte kreativnosti i stvaranja, kombinirati različite tehnike za razvoj kreativnih nastavnih satova, organizirati kreativni laboratorij u školi.

Tečaj se odvijao kroz prezentacije četvero predavača – stučnjaka iz područja poučavanja, umjetnosti, drame i animacije, kroz primjere dobre prakse, te radionice i pojedinačne i grupne zadatke. Sudionici tečaja bili su uglavnom učitelji, nastavnici i psiholozi iz sedam zemalja: Španjolske, Luxemburga, Litve, Estonije, Turske, Poljske i Hrvatske.
Kao dio tečaja organiziran je i posjet kreativnom centru UTech Lab u Ateni koji je osnovan 2014. godine od strane organizacije Eguenides Foundation iz Atene koja želi pridonjeti obrazovanju mladih na području znanosti i tehnologije. Centar je namijenjen mladima od 13 do 25 godina i školskim grupama, a opremljen je 3D printerima, audio studijem, tzv. „green screen“ platnom, digitalnim kamerama te najnovijim računalima i iPad uređajima. UTech Lab organizira radionice tijekom kojih polaznici kreiraju vlastite 3D objekte, snimaju glazbu, emitiraju vlastite radio emisije, kreiraju stripove, animirane filmove i robote i eksperimentiraju s novim tehnologijama. Cilj ovih radionica, koje su besplatne za sve polaznike, je da mladi razvijaju kreativno mišljenje i vještine važne za razvoj modernog gospodarstva.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 1. 3. 2017.

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju