preskoči na sadržaj
AZOO Stručni skupovi u šk. godini 2014./15.
Priloženi dokumenti:
drzavni skupovi 2015.doc

Katalog vještina potrebnih suvremenom učitelju
 
Priručnici za profesore u pdf. formatu

 

JESTE LI SE IKADA ZAPITALI ŠTO BI SE DOGODILO DA PRESTANETE PODUČAVATI TIJEKOM SVOJE NASTAVE?

Ako želite da vaši učenici uče više, a da vi radite manje, ova knjiga će vam pružiti sve argumente i opisati postupke koji su vam potrebni kako biste postali lijen, ali izuzetan učitelj. Sakupljane tijekom više od deset godina provedenih u učionici, ove provjerene tehnike naglasak s poučavanja prebacuju na učenje, što vam omogućuje da u svom životu na lak način pronađete više vremena za sebe.

„Objašnjava kako učitelji mogu uživati u svojoj odgovornosti pomažući učenicima da shvate kako moraju dati svoj doprinos radu… a radeći na taj način uživat će i zaključiti da ih to potpuno ispunjava.“

 

                   

 

Školski programi prevencije ovisnosti vrlo su važan, neodvojiv, ali ipak samo dio Nacionalnog programa suzbijanja ovisnosti, stručnjaci školskog sustava trebaju što bolje poznavati i sve ostale mjere (represivne, terapijske itd.), koje su u odgovornosti drugih institucija države, da bi lakše odredili svoj udio u odgovornosti (škola se vrlo često i nepravedno proziva), ali i da bi svoje aktivnosti škola što bolje povezala i uklopila u cjelinu koja predstavlja Nacionalni program.

 

                            

Rad s djecom je najljepši posao na svijetu, ali i nevjerojatno frustrira ako baš niste sigurni postupate li pravilno.

Mnogi kažu da je podučavanje jedan od najljepših poslova na svijetu, uz uvjet da imate dobar razred. Svaki novi dan prilika je za uzajamno druženje i stjecanje novih i drugačijih iskustava. Pritom će vam mnogi reći kako se dobar učitelj ne zaboravlja! Koje su osobine dobrog učitelja? Većina autora se slaže kako je jedna od najvažnijih – sposobnost upravljanja razredom.

U suradnji British Councila i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kreiran je novi priručnik za nastavnike koji tematizira područje upravljanja razredom kroz različita područja; od organizacije aktivnosti do ocjenjivanja.
 

                               Upravljanje razredom_priručnik

 

 

Mala izdanja udruge Plavi telefon, možete pročitati u PDF formatu:

 

Škola bez bola nastala je kao produkt zajedničkog druženja autorica i zagrebačkih osnovnoškolaca u prvom ciklusu istoimenog projekta. Nudi kratke osvrte na teoriju te daje mogućnost ispunjavanja manjih vježbi.
 

Emocionalna pismenost pruža edukaciju koja razvija međuljudske odnose, svijest o sebi, samokontrolu i suosjećanje, kao i umijeće slušanja i suradnje.

Priručnik Od tolerancije do prihvaćanja različitosti kroz konkretne primjere, vježbe i ideje za rad obrađuje metode rada s mladima, formiraje slike o sebi, odnose u obitelji i odnosie s prijateljima, toleranciju i uvažavanje različitosti te izgradnju uspješnih ljubavnih odnosa.

Brošura Kad ljubav boli govori o problemima zlostavljanja među mladima. Nastala je u sklopu programa Plavog telefona "Prepoznavanjem zlostavljanja do sigurnosti".

Publikacija Škola za uspješno roditeljstvo educira roditelje o odrednicama uspješnog roditeljstva, o nasilju nad djecom, sigurnosti na internetu, zdravim partnerskim odnosima.

Publikacija Baci stres govori o prevenciji i suočavanju sa stresom kod adolescenata.
 


 

 

LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju