RCK RECEPT OPATIJA IZVRSNOJ DESTINACIJI POLAZIŠTE JE U EDUKACIJI
U nastavku pogledajte video uradak
https://www.youtube.com/watch?v=tLrGJQBVxt0
INFORMATIVNI SASTANAK MINTS
22.1.2020. nastavno na provedbu ugovora financiranih unutar Poziva Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ministarstvo turizma i sporta organizirlo je online sastanak o temi realizacije projektnih aktivnosti.
PRVI SASTANAK UPRAVLJAČKOG ODBORA
18.12.2020. održan je prvi on-line sastanak Upravljačkog odbora u projektu RCK Recept - Regionalni centar profesija u turizmu. Raspravljalo se o temama važnim za daljnji rad centra.
Članovi Upravljačkog odbora upoznati su s dosad provedenim aktivnostima, realiziranim stavkama i poteškoćama nastalim pri upravljanju projektom.
Naziv projekta: RCK RECEPT- Regionalni centar profesija u turizmu
Kratki opis projekta: Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.
Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.
Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.
Na projektu sudjeluje 13 subjekata: prijavitelj - Ugostiteljska škola Opatija provodit će projekt u suradnji sa SŠ dr. Antuna Barca Crikvenica, SŠ Ambroza Haračića (M.Lošinj), SŠ Hrvatski kralj Zvonimir (Krk) i Trgovačko-ugostiteljskom školom (Karlovac). Ostali projektni partneri su Primorsko-goranska županija i Fakultet za menadžment u hotelijerstvu i turizmu iz Opatije, Obrtničko učilište iz Zagreba i gospodarski subjekti: Valamar d.d.,Jadranka Mali Lošinj d.d.,Katarina Line d.o.o. i IV-ER-Kontex-Vatrogasne cijevi d.o.o. kao predstavnici sektora, te Znanstveno tehnologijski park StepRi d.o.o. Upravljanje RCK provodi se kroz rad Upravljačkog odbora kojim rukovodi prijavitelj, a u radu sudjeluju predstavnici svih partnera.
Cilj projekta i očekivani rezultati: je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta RCK Ugostiteljske škole Opatija kao centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam koji će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada
Ukupna vrijednost projekta 58.683.119,88 HRK
Razdoblje provedbe projekta od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, rck.opatija@gmail.com
Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
Odobreno financiranje EU projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“
Dana 9. lipnja 2020. godine u Ugostiteljskoj školi Opatija potpisan je Ugovor o financiranju projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.
Kao imenovani regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, nositelj projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt će provoditi u partnerstvu sa:
Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir, Trgovačko-ugostiteljskom školom, Srednjom školom Ambroza Haračića, Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Line-om d.o.o., IV-ER – KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP-a iz sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF- a), dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.
Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.
Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.
Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, rck.opatija@gmail.com
Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
1. EDUKACIJA nastavnika „UVOD U KAVU (INTRODUCTION TO COFfEE)“ u organizaciji Hug&punch d.o.o.
Dana 29. siječnja 2021. godine u edukativnom centru Speciality Coffee Association (SCA) Hug&Punch d.o.o. u Matuljima održana je prva edukacija nastavnika, u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, u kojoj je sudjelovao Željko Cvitkušić, nastavnik ugostiteljskog posluživanja iz naše škole.
Sudionici edukacije su se upoznali s razvojem kave od njezinih samih početaka pa sve do današnjeg značaja kao jedne od najprodavanije namirnice na svijetu, s uzgojem bobica kave (zelene kave), selekcijom (gradingom), prženjem i pripremom (brewingom) i mnogim drugim zanimljivostima.
2. EDUKACIJA nastavnika „nove ideje u pripremi i prezentaciji ribljih jela“ u organizaciji restorana ganeum, rego gradnja d.o.o.
Dana 19. i 20. veljače 2021. godine na akademiji Majstor kuhar u Zagrebu održana je edukacija za nastavnike kuharstva „Nove ideje u pripremi i prezentaciji ribljih jela“ u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, u kojoj je sudjelovao Saša Bešlić, nastavnik kuharstva iz naše škole.
Polaznici edukacije su usavršili svoja postojeća znanja te usvojili nova znanja vezana uz pripremu i prezentaciju ribljih jela. U radionici koju je vodio chef Robert Benzia, polaznici su pripremili velik broj a la carte i buffet jela na bazi najcjenjenijih jadranskih riba, rakova, školjaka i glavonožaca, prikupili razne ideje za pripremu jela uključujući pritom i veganske i vegeterijanske trendove te se upoznali s pravcima razvoja hrvatske gastronomije.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |