IUN u Istri - izvanučionička nastava za učenike ugostiteljskog odjeljenja
U utorak, 10. travnja 2024. učenici drugog i trećeg razreda ugostiteljskog posjetili su destileriju Auru i stekli uvodna znanja o proizvodnji brojnih poznatih destilata poput gina, biske i komovice te degustirali domaći džem i čokoladu.
U poznatoj vinariji Roxanich upoznali su se sa svim postupcima proizvodnje vina, od fermentacije i maceracije preko odležavanja vina pa sve do buteljiranja i etiketiranja, kada je vino spremno za prodaju i konzumaciju.
S obzirom na ishode na kojima je temeljen izvanučionički nastavni dan, osim navedenih znanja iz predmeta Ugostiteljsko posluživanje, učenici 2. i 3. razreda u prirodi gradova Buzeta i Motovuna, radom u grupama prezentirali su životopise i književna djelovanja odabranih istarskih književnika (Vladimir Nazor, Mate Balota (Mijo Mirković), Zvane Črnja, Juraj Dobrila, Drago Orlić), čime su obogatili i nadopunili i redovnu nastavu Hrvatskoga jezika.
Po povratku će učenici na redovnoj nastavi ovih dvaju predmeta prezentirati individualne uratke prema zadanoj temi i sadržajima izvanučioničke nastave, čime će uvježbavati jezične kompetencije, kao i usvajati strukovna znanja.
Sve čari istarskoga kraja doživjeli su uživajući u domaćim narescima na terasi vinarije koju krasi prekrasan pogled na rijeku Mirnu.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |