preskoči na sadržaj
O ŠKOLI

Drago nam je što ste posjetili naše mrežne stranice kao naš budući učenik ili učenica, roditelj  ili prijatelj… a možda ste sasvim slučajno kao virtualni putnik – namjernik svratili na nekoliko trenutaka k nama. Puno toga vam možemo ispričati i pokazati…

U želji da vam predstavimo našu školu i upoznamo vas s nastavnim programima te uspjesima naših učenika izradili smo nove stranice. Naša škola održala se, razvijala i mijenjala od 1921. godine do današnjih dana u skladu s potrebama mladih i otočke privrede. 

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir u Krku želi biti prepoznatljiva po tradiciji poučavanja, suvremenoj kvalitetnoj nastavi, stručnosti nastavnika i suradnika, ugodnim školskim prostorima, uspjesima učenika na natjecanjima, smotrama i susretima. Pažnju pridajemo školskom identitetu kojeg želimo graditi primjenom suvremenih komunikacijskih spoznaja i partnerskim odnosima škole, obitelji i lokalne zajednice. Želimo stvoriti ugodno ozračje u kojem će se svi učenici osjećati prihvaćeni i motivirani za stjecanje znanja i razvoj svoje osobnosti. Nudimo školski kurikul s brojnim i raznovrsnim izvanškolskim, izvannastavnim, dopunskim i dodatnim aktivnostima, izbornim predmetima, programima i projektima.S ciljem istraživačkog učenja ostvarujemo obrazovna postignuća kroz korelaciju nastavnih predmeta  i timsku organizaciju učenika, a prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda. Njima potičemo inicijativu i aktivno uključivanje učenika u provođenje ljudskih prava, građanskog odgoja i ekološke problematike te kvalitetnije potičemo razvoj učeničkog stvaralaštva i samopoštovanja u osposobljavanju za daljnje školovanje i rad.Spomenuti oblici djelovanja po kojima se kao odgojno-obrazovna ustanova prepoznajemo u svojoj sredini, temelje se na tome da, pored obrazovanja, pružimo našoj mladeži uvjete lakšeg odrastanja na otoku.

Škola broji 397 učenika u 19 razrednih odjela. Ponosni smo na dobru opremljenost škole, na uspješnu suradnju škole i roditelja, što pridonosi boljem školskom uspjehu, pozitvnom ozračju i zdravom odrastanju.

Svake godine naša škola otvara vrata osmašima otoka Krka te ih upoznaje s obrazovnim programima i zanimanjima. Veselimo se novim generacijama učenika i vjerujemo da će našim sadašnjim i budućim generacijama naša škola ostati u lijepom i trajnom sjećanju.

 

Ravnateljica

Đurđica Cvitkušić, prof.

 

      OBLJETNICA.jpg

EKO-ŠKOLA

                


ERASMUS+ PROJEKTI


ŠKOLA AMBASADOR

   


ĐIR PO KRKU

     


KALENDAR
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju