preskoči na sadržaj
ERASMUS +

REZULTATI NATJEČAJA THROUGH EXPERIENCE TO COMPETERENCE I -2019-1-HR01-KA102-060291 - mobilnost u Lisabonu, Portuga Vijest ima dokument u privitku

                              

Through experience to competence I - Portugal

Projektni broj: 2019-1-HR01-KA102-060291

Temeljem dostavljenih prijava i po isteku žalbenog roka, Projektni tim objavljuje ispravljenu rang listu odabranih učenika za mobilnost u Lisabonu, Portugal.

Rang lista sastavljena je prema kriterijima iz natječaja.

U ime Projektnog tima, Ana Pasarić, projektna koordinatorica

Rang lista nalazi se u privitku ove vijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Daria Papa  datum: 4. 9. 2019. 11:36

Through experience to competence I –2019-1-HR01-KA102-060291 - mobilnost u Lisabonu, 2019. Vijest ima dokument u privitku

                              

Predmet: Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Through experience to competence I –2019-1-HR01-KA102-060291 -  mobilnost u Lisabonu, Portugal, u periodu od 24. studenog do 09. prosinca 2019. godine.

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Riječ je o projektu mobilnosti koji je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+  te dala financijsku potporu iz koje su pokriveni svi troškovi: pripreme, prijevoza, smještaja i organizacije stručne prakse / praktične nastave.

Projektom se želi omogućiti stjecanje kompetencija u ekonomskim, hotelijersko-turističkim i ugostiteljskim zanimanjima kako bi učenici u budućnosti bili konkurentniji na tržištu rada.

Projekt će uključiti ukupno 14 učenika i 1 nastavnika u pratnji:

  • ekonomist- 5 učenika
  • hotelijersko turistički tehničar - 5 učenika
  • konobar - 2 učenika
  • kuhar - 2 učenika

Pravo podnošenja prijave na Natječaj imaju svi učenici koji će školske godine 2019./20. polaziti drugi i treći razred ugostiteljskog programa te treći i četvrti razred ekonomskog te hotelijersko-turističkog programa Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

U privitcima ispod ove vijesti nalazi se detaljan opis i plan mobilnosti te prijavni obrazac.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objave osobno na adresu Vinogradska 3, 51500 Krk ( tajništvo Škole), odnosno od 23. do 31. kolovoza 2019. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Daria Papa  datum: 23. 8. 2019. 11:28

ERASMUS +Start your own business

                                       

 

 

U sklopu Erasmus + Start your own business projekt strateškog partnerstva za strukovno obrazovanje, sudionici mobilnosti,  učenici naše škole: Leonard Depope, Arjan Jakupi, Andrea Orlić, Elma Sinanović, prof. Dijana Stolfa, nastavnica ekonomske grupe predmeta i prof. Ana Pasarić, projektna koordinatorica, od 24. veljače do 2. ožujka 2019. borave u Lisabonu, Portugal.

Start your own business projekt strateškog partnerstva je usmjeren razvoju poduzetničkih vještina i poticanja samozapošljavanja učenika.

Cilj projekta je povećanje kvalitete obrazovanja strukovnih programa uvođenjem poduzetništva kroz fakultativni predmet ili kao međupredmetnu temu što će povećati motivaciju učenika za odabir strukovnih programa i cjeloživotno učenje.

Poticanjem poduzetničkog načina razmišljanja i razvojem poduzetničkih kompetencija doprinijet će se povećanju zapošljivosti i učinkovitosti sustava socijalne sigurnosti te povećanju domaće proizvodnje i izvoza. Time se ostvaruju temelji za održivi ekonomski razvoj partnerskih zemalja.

Nastavnici uključeni u projekt razvijat će kurikulum poduzetništva temeljen na inovativnim modelima poučavanja kojima se stječu potrebne strukovne vještine i kompetencije.

Inovativnost projekta ogleda se i u izdavanju i dva multimedijalna priručnika:

Entrepreneurship in the classroom - za nastavnike

Step by step towards your own business - za učenike

Navedeni priručnici po prvi puta će metodički obrađivati temu poduzetništva vodeći korisnika korak po korak do uspješnog start up-a.

Uz našu školu u projektu Erasmus + Start your own business projekt strateškog partnerstva za strukovno obrazovanje sudjeluju: Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Sillamäe, Estonia, Berufskolleg Meschede des HSK, Meschede, Germany,Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Jozefa Wybickiego, Somonino, Poland i Escola Secundária Ferreira Dias, Agualva Sintra, Portugal.

Učenici, sudionici projekta, su predstavili svoje škole i strukovne programe. Projektni timovi prezentirali su svoje novo otvorene vježbeničke tvrtke - djelatnost, viziju, misiju, ciljeve i slogan.

U pauzama pridružili smo se domaćinima u obilježavanju Dana Afrike budući da velik broj učenika škole domaćina dolazi s tog kontinenta.

Više o projektu možete pročitati na poveznici: https://www.facebook.com/Erasmus-projekti-Srednje-%C5%A1kole-Hrvatski-kralj-Zvonimir-Krk-294656021042100/?tn-str=k*F

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 26. 2. 2019. 12:47

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus + projektu Through experience to competence – konobar, kuhar, hotelijersko-turistički tehničar, Rimini, Italija Vijest ima dokument u privitku

           

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus + projektu Through  
experience to competence – konobar, kuhar, hotelijersko-turistički  
tehničar, Rimini, Italija ( REZULTATE POGLEDAJTE U PRIVITKU VIJESTI)

Projektni broj: 2017-1-HR01-KA102-034939
Temeljem dostavljenih prijava Projektni tim objavljuje rang listu  
odabranih učenika konobar, kuhar, hotelijersko-turistički tehničar za  
mobilnost u Rimini, Italija.

Rang lista sastavljena je prema kriterijima iz natječaja.
Kandidati imaju pravo žalbe do petka 28. prosinca 2018. godine  
pismenim putem na adresu škole:
Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Vinogradska 3, 51500 Krk ili
e-mail: srednja-skola-krk@ri.t-com.hrana.pasaric@skole.hr

Ana Pasarić, prof. pedagogije i informatike
Srednja skola Hrvatski kralj Zvonimir
Vinogradska 3
51500 Krk

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 21. 12. 2018. 08:17

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Through experience to competence – mobilnost u Bolonju, Italija listopad/prosinac 2018. Vijest ima dokument u privitku

                              

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Through experience to competence – mobilnost u Bolonju, Italija listopad/prosinac 2018.

 

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Riječ je o projektu mobilnosti kojoj je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrila Agencija za mobilnost I programe EU u okviru programa Erasmus+, te dala financijsku potporu iz koje su pokriveni svi troškovi: pripreme, prijevoza, smještaja i organizacije stručne prakse/ praktične nastave.

Projektom se želi omogućiti stjecanje kompetencija za zanimanje automehaničar  kako bi učenici u budućnosti bili konkurentniji na tržištu rada.

Projekt će uključiti ukupno 3 učenika automehaničara  i 1 nastavnika u pratnji.

Pravo podnošenja prijave na Natječaj imaju svi učenici koji će školske godine 2018./2019. polaziti drugi i treći razred  strojarskog programa za zanimanje automehaničar Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

Opći cilj projekta:

Stručna praksa učenika u automehaničarskim radnjama s ciljem stjecanja kompetencija potrebnih za daljne obrazovanje i rad na budućim radnim mjestima.

Kriteriji za odabir učenika:

· opći uspjeh učenika

· motivacija za učenjem i stjecanjem novih kompetencija i iskustava

· posebna postignuća (npr. zapaženi rezultati na državnim i ostalim natjecanjima)

· uspješno izvršavanje zadataka na praktičnom radu, snalažljivost u radnom okruženju i poštivanje radne etike te pravovremeno i uspješno izvršavanje radnih zadataka na dosadašnjem praktičnom radu (praktična nastava/stručna praksa)

· razvijene socijalne vještine

· dobro poznavanje engleskog jezika

· naglašeno zalaganje u dosadašnjem učenju i radu (projekti, izvannastavne aktivnosti)

 

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objave putem e-pošte: ana.pasaric@skole.hr ili osobno na adresu Vinogradska 3, 51500 Krk

Trajanje mobilnosti za obavljanje stručene prakse / praktične nastave iznosi ukupno 16 dana uključivo i 2 dana puta.

Vrijeme provedeno na mobilnosti u Bolonji učenicima je opravdano, učenici za to vrijeme obavljaju stručnu praksu / praktičnu nastavu.

Učenicima će biti izdana potvrda o obavljenoj stručnoj praksi od strane partnerske organizacije koja će im poslužiti kao preporuka pri zapošljavanju ili sudjelovanju u sličnim projektima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 14. 6. 2018. 09:08

Mediji o nama: ERASMUS + Vijest ima dokument u privitku

Izvor: Novi list, 31.8.2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 31. 8. 2018. 11:04

Poziv na roditeljski sastanak učenika - sudionika projekta „Through experience to competence“ – IRSKA

 

 

Nositelj projekta: Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk

Referentni broj projekta: 2017-1-HR01-KA102-034939

Naziv projekta: Through experience to competence

Slijedom odobrenog projektnog prijedloga u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 1 projekata mobilnosti iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, pozivaju se roditelji/staratelji učenika sudionika projekta THROUGH EXPERIENCE TO COMPETENCE i učenici na RODITELJSKI SASTANAK koji će se održati u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir, Krk u ponedjeljak 5. ožujka 2017. u 13.15 h.

Dolazak na sastanak je obvezan.

Predmet rada:

  • Zadaci i upute učenicima i roditeljima/starateljima vezane za provedbu mobilnosti

Program Erasmus+ financiran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 2. 3. 2018. 13:20

Prezentacija projekta Skills4jobs Vijest ima dokument u privitku

http://ss-hrvatskikraljzvonimir-krk.skole.hr/upload/ss-hrvatskikraljzvonimir-krk/newsattach/1379/Skills_4_jobs.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 9. 12. 2016. 13:41

Projekt mobilnosti Skills4jobs u Portugalu Vijest ima dokument u privitku

                                                    

Naši učenici u restoranima s Michelinovim zvjezdicama

Jedno je jesti u dobrom restoranu, nešto sasvim drugo u onome koji je obilježen Michelinovom zvjezdicom, a tek obavljati srednjoškolsku praksu u takvom restoranu pravo je bogatstvo.

Nešto prije dodjele Michelinove zvjezdice prvom hrvatskom, rovinjskom restoranu Monte, naši su učenici  imali priliku raditi i stjecati znanja o kulinarskim pristupima i standardima kvalitete u dva takva restorana u Portugalu. Nezaboravno iskustvo  omogućio im je projekt mobilnosti Skills4jobs koji je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+.

„ Bilo je to vrijedno i nezaboravno iskustvo koje je zbog mnogo čega nemoguće steći i iskusiti u našim restoranima u kojima također odrađujemo praksu“, prenio nam je budući kuhar Ante Žunić. On je zajedno s Antunom Milčetićem, također kuharom i konobarima Ivanom Lenićem i Nikolinom Čajić imao prilike sedamnaest dana učiti od najvećih portugalskih „majstora struke“ u restoranu Feitoria s jednom Michelinovom zvjezdicom. Nakon prvog tjedna stručne prakse provedenog u pripremnoj kuhinji spoznali smo da u tako visoko rangiranim restoranima svi moraju proći baš sve „stepenice“ kako bi jednoga dana radili na željenoj poziciji. Vrhunski kuhar osim što je vješt s kuhačom mora imati pregršt ideja, maksimalno surađivati s kolegama i imati mirnoću u najgorim situacijama .Hrana se, u takvim restoranima, poslužuje u nekoliko sljedova. Najvažnija je svježina i kvaliteta namirnica, vizualni dojam pripremljene hrane, čistoća te dugogodišnja kvaliteta usluga.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 9. 12. 2016. 12:25

EU PROJEKT POTIČE I PROMIČE MOBILNOST UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

                          

 Novi list, 9.prosinca 2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 9. 12. 2016. 12:11

Mediji o nama: Budući kuhari i konobari koriste benefite EU-a

http://ss-hrvatskikraljzvonimir-krk.skole.hr/upload/ss-hrvatskikraljzvonimir-krk/newsattach/1276/NL_-_18_srpnja_2016.jpg

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 4. 7. 2017. 09:37

ERASMUS + PROJEKT SKILLS 4 JOBS

                                                                                                

Na sljedećem linku možete pogledati fotografije i pročitati iskustva naših učenika s mobilnosti u Lisabonu:

https://issuu.com/anapasaric/docs/lisabon.pptx

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 26. 6. 2017. 13:28

Slikokaz sa stručne prakse naših učenika u Portugalu Vijest ima dokument u privitku

                                             

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 9. 12. 2016. 12:48

KRČKI DOPRINOS EUROPSKOM TJEDNU VJEŠTINA

http://ss-hrvatskikraljzvonimir-krk.skole.hr/upload/ss-hrvatskikraljzvonimir-krk/newsattach/1385/NL_-_web_-_sajam_zanimanja.jpg

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 4. 7. 2017. 09:42

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus + projektu Through experience to competence – k Rimini, Italija Vijest ima dokument u privitku

                                  

Krk, 03. prosinca 2018.

Predmet: Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu: Through experience to competence –2017-1-HR01-KA102-034939 -  mobilnost u Riminiju, Italija, u periodu od 31. ožujka do 15. travnja 2019. godine

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Riječ je o projektu mobilnosti kojoj je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+, te dala financijsku potporu iz koje su pokriveni svi troškovi: pripreme, prijevoza, smještaja i organizacije stručne prakse/ praktične nastave.

Projektom se želi omogućiti stjecanje kompetencija u hotelijersko-turističkim i ugostiteljskim zanimanjima kako bi učenici u budućnosti bili konkurentniji na tržištu rada.

Projekt će uključiti ukupno 10 učenika i 1 nastavnika u pratnji:

  • hotelijersko turistički tehničar - 6 učenika
  • konobar - 2 učenika
  • kuhar - 2 učenika

Pravo podnošenja prijave na Natječaj imaju svi učenici koji će školske godine 2018/2019 polaziti drugi i treći razred ugostiteljskog programa te treći i četvrti razred hotelijersko-turističkog programa Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

Opći cilj projekta:

Stručna praksa učenika u Riminiju u hotelima i ugostiteljskim objektima s ciljem stjecanja kompetencija potrebnih za daljne obrazovanje i rad na budućim radnim mjestima.

Kriteriji za odabir učenika:

· opći uspjeh učenika

· motivacija za učenjem i stjecanjem novih kompetencija i iskustava

· posebna postignuća (npr. zapaženi rezultati na državnim i ostalim natjecanjima)

· uspješno izvršavanje zadataka na praktičnom radu, snalažljivost u radnom okruženju i poštivanje radne etike te pravovremeno i uspješno izvršavanje radnih zadataka na dosadašnjem praktičnom radu (praktična nastava/stručna praksa)

· razvijene socijalne vještine

· dobro poznavanje engleskog jezika

· naglašeno zalaganje u dosadašnjem učenju i radu (projekti, izvannastavne aktivnosti)

· podjednaka zastupnljenost učenika po općinama i gradu Krku

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objave osobno na adresu Vinogradska 3, 51500 Krk ( tajništvo Škole), odnosno od 03. do 11. prosinca 2018. godine

Trajanje mobilnosti za obavljanje stručene prakse / praktične nastave iznosi ukupno 16 dana uključivo i 2 dana puta.

Vrijeme provedeno na mobilnosti u Riminiju učenicima je opravdano, učenici za to vrijeme obavljaju stručnu praksu / praktičnu nastavu.

Učenicima će biti izdana potvrda o obavljenoj stručnoj praksi od strane partnerske organizacije koja će im poslužiti kao preporuka pri zapošljavanju ili sudjelovanju u sličnim projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina Mergl  datum: 21. 12. 2018. 08:24
» Arhiva naših vijesti    
 


EKO-ŠKOLA

                


ERASMUS+ PROJEKTI


ŠKOLA AMBASADOR

   


ĐIR PO KRKU

     


KALENDAR
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju