preskoči na sadržaj
Vijesti

Seminar „Škola ambasador Europskog parlamenta“ za nastavnike srednjih škola

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir jedna je od 15 izabranih škola i jedina iz Primorsko-goranske županije koje će sudjelovati u programu ”Škola ambasador Europskog parlamenta”.
Na međunarodnoj konferenciji "Quo vadis, Europa" i uvodnom seminaru projekta, održanom 11. i 12. studenog 2016. u muzeju Mimara i Kući Europe u Zagrebu, sudjelovala je i naša profesorica Gordija Marijan, 

 


Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević otvorio je u Kući Europe seminar za nastavnike srednjih škola u sklopu programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“.

Riječ je o programu kojeg provodi Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a namijenjen je učenicima i nastavnicima srednjih škola s ciljem obrazovanja o Europskoj uniji i tome što znači biti građaninom Europske unije.

Domagoj Ivan Milošević rekao je da je obrazovanje o Europskoj uniji i za Europsku uniju zajednički interes Hrvatskoga sabora i Europskog parlamenta. Naglasio je da obrazovanje nije isto što i informiranost. Napomenuo je kako nastavnici snose veliku odgovornost jer obrazuju mlade kako da budu odgovorni građani Hrvatske ponosni na vlastitu zemlju, ali istodobno i građani Europske unije. 

Istaknuo je važnost obrazovanja u razdoblju u kojem se Europska unija suočava s brojnim izazovima i promišlja vlastitu budućnost koju će oblikovati, između ostalih, i školovani mladi ljudi. Milošević je govorio i o institucijama EU-a kao infrastrukturi za donošenje odluka na europskoj razini, procesu u kojem sudjeluje i Hrvatski sabor kao nacionalni parlament države članice.

Nastavnicima iz petnaest srednjih škola uključenih u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“ obratila se i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, šef predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak te u ime domaćina voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić.

Izvor:http://www.sabor.hr/domagoj-ivan-milosevic-otvorio-seminar-za-nastavnikePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Komadina-Mergl   datum: 15. 11. 2016.

LOGO ŠKOLE

                 


FACEBOOK ŠKOLE

     


TERRA INCOGNITA

     


PROMO SPOT ŠKOLE

   


ĐIR PO KRKU

    


 

   


Vježbeničke tvrtke

Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju