TERENSKA I PROJEKTNA NASTAVA UČENIKA UGOSTITELJSKIH RAZREDA
Učenici ugostiteljskog usmjerenja od prvog do trećeg razreda, u okviru terenske i projektne nastave uz pratnju mentorica prof.Karmen Dunato Pavičić i prof. Stele Prendivoj, posjetili su 15. studenoga 2016. postrojenje za preradu ribe RIO – TRADE u Skrpčićima.
RO – TRADE je poduzetnička tvrtka za preradu ribe. Gospodin Mario Rošić proveo je učenike kroz postrojenje i detaljno ih upoznao sa procesom prerade ribe koji se sastoji od nekoliko faza koje obuhvaćaju: prihvat ribe, čišćenje i preradu ribe, pakiranje ribe i zamrzavanje postupkom šokiranja u komorama . Sam proces prerade i prerađeni proizvodi podliježu strogim uvjetima EU i imaju oznaku HACCP kvalitete. Strogo se pazi na zdravstvenu ispravnost proizvoda i zaštitu okoliša (zbrinjavanje otpada). Proizvode uglavnom plasiraju na Europsko tržište.
Obogaćeni novim spoznajama učenici su se vratili u školu na treći školski sat.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |