preskoči na sadržaj

Tolerance cake


Glavna misao videouratka Tolerance cake je „Sharing tolerance is a piece of cake!“ 
Maštovite i vrijedne učenice 2. razreda gimnazije su izradile tortu duginih boja od posebnih sastojaka – pozitivnosti, sreće, ljubavi, razumijevanja, individualnosti i ostalih tajnih sastojaka.
Tortu su prekrile bijelim šlagom uz napomenu da je bitno očima nevidljivo, tj. ono važno nalazi se iznutra.
Tortu su dijelile učenicima naše škole na velikom odmoru izazvavši čuđenje, znatiželju, radost i oduševljenje..
Sharing tolerance is a piece of cake!!!!!!!!!!!!!!!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:31

Paint me with Tolerance

Paint me with Tolerance

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:25

Daj mi 5!

Daj mi 5!

Učenik Luka Vladić je uz pomoć učenika trećeg razreda gimnazije izradio kratki video uradak koji prikazuje kako smo obilježili Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan djeteta u našoj školi prošle godine, a koji smo poslali na natječaj Foruma za slobodu odgoja "Obojimo svijet!" 
Učenici su ostavljali svoj trag otiskivanjem dlana u bojama tolerancije na veliko platno u školskom holu. Otisak ruke simbolizira postojanost, nepromjenjivost i beskonačnu raznolikost. Otiskom ruke ističemo identitet i branimo vlastitu osobnost kao jedinke koje mogu biti slične, ali nikada jednake. Otisak ruke osobni je pečat svakoga živog bića. Veliko platno s našim otiscima stoji u školskom holu i podsjeća nas na zanimljiv, veseo i smijehom ispunjen dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:54

Osmijeh

Osmijeh
Osmijeh je univerzalni jezik koji razumiju baš svi. Osmijeh ima snagu uljepšati dan, izliječiti ranjenu dušu, dati podršku i snagu… 
Za smijeh se kaže da je najbolji lijek. Smijeh oslobađa od agresije, stvara osjećaj ugode, dobre volje, vedrine, optimističnosti i zdravog raspoloženja. Smijanje pokazuje ljudskost. Kad se smiješ, pokazuješ svoju humanost. Osmijeh je sredstvo koje poboljšava odnose s drugima, jer osnažuje vrline - optimizam, nadu, samopouzdanje, povjerenje, nesebičnost, susretljivost, suosjećanje, zadovoljstvo, sreću i ljubav. 
Promijeniti svijet je zapravo lako, zar ne?

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:45

U tuđim cipelama

U tuđim cipelama

Učenice Izabela Klobučar, Timea Boroš, Marijana Marjanović (4.GA) i Anita Mrakovčić (4.E) su snimile video rad U tuđim cipelama.
U tuđim cipelama je uradak koji govori o predrasudama i neprihvaćanju. Snimljen je iz žablje perspektive tj. kuta naših cipela. Zamijetili smo da smo podijeljeni, grupirani i često u tim grupama zatvoreni. Dijelimo se na bijele starke, airmaxice, cipelice različitih izričaja i opredjeljenja… 
Glavni lik je usamljena i neprihvaćena djevojka u martama na cvjetiće. Poruka koju šaljemo je vrlo jednostavna. Ne sudimo drugima, jer ne znamo što oni osjećaju, proživljavaju i kriju u sebi. Da bismo bolje shvatili druge ljude i znali što osjećaju i kroz što prolaze, trebali bismo barem jedan dan provesti u njihovim cipelama. Zato, suosjećajmo s drugima i činimo dobro.
Obuj tuđe cipele i pokušaj hodati u njima!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:42

Naranča

Naranča

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:39

Usudi se biti drugačiji - ujedinjeni u različitosti

Usudi se biti drugačiji - ujedinjeni u različitosti

Nagrađeni video uradak Usudi se biti drugačiji - ujedinjeni u različitosti šalje jednostavnu poruku da je svatko od nas važan, jedinstven i neponovljiv. Namjera nam je bila jednostavnim i simboličnim porukama osvijestiti učenike o opasnostima diskriminacije, predrasuda i netolerancije te ih potaknuti na razvijanje osjetljivosti za poštivanje različitosti.
Svatko u sebi krije cijeli jedan svijet. Svaki taj unutarnji svijet je bogat i maštovit, ali često skriven i drugima nepoznat. Na zidu ispred škole ispisali smo krilaticu Usudi se biti drugačiji. Time smo htjeli poslati poruku podrške svima onima koji kriju svoje pravo Ja u strahu od neprihvaćanja. Rubikovu kocku smo izabrali inspirirani mišlju da je život kao Rubikova kocka, svaki dan nova priča, samo različite kombinacije. Slažući svaki dan tu novu priču, novu boju, novu plohu i novi uzorak, unosimo sebe same. Svatko je od nas jedna mala kockica koja čini nezamjenjiv dio cjeline i jednako je važna. Pišući po zidu, hrabro smo se izložili sredini koja onemogućava slobodno izražavanje mladih i njihovo viđenje lakoće življenja. Voljeli bismo da smo smjeli pisati slobodno i slova obojati različitim bojama, ali morali smo izabrati skriveni kutak pod uvjetom korištenja obične bijele krede koju je lako obrisati. Svejedno smo bili sretni i zahvalni što se smijemo izraziti na taj način.U drugom dijelu, kao motiv smo izabrali kišobran koji nas je privukao svojim zanimljivim dizajnom. On je čak bio i ishodišna točka iz koje je spontano krenula ideja za naš uradak. Kišobran je izvana zatvoren i crn, a kad se otvori, iznutra je šaren i obojen svim bojama. Time smo htjeli poručiti da su mnogi od nas zatvoreni i ne otkrivaju svoju unutrašnjost. Djevojka koja prvo sjedi tužna i usamljena, ohrabruje se otvoriti i pustiti na slobodu sveukupnost svojeg bića. Pritom dobiva podršku učenika iz razreda koji joj prilaze veseli, držeći se za ruke, s porukom Ujedinjeni u različitosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:37

Europa pred izazovima

Europa pred izazovima

S ponosom javljamo da su maturanti Veronika Dorčić, Marija Prendivoj i Nikola Vladić (učenici 4.GB razreda) te mentorica Gordija Marijan s osvojenim maksimalnim brojem bodova na natječaju "Europa pred izazovima" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta osvojili nagradno putovanje u Europski parlament u Strasbourg .
Natječaj je bio otvoren od 16. rujna do 14. listopada 2015., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su na evaluaciju poslati svoje kreativne video-radove ili originalne plakate. 
O najboljim radovima odlučivao je žiri u sastavu Marija Marcelić (voditeljicu Odjela za cjeloživotno učenje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Karlo Kralj (predsjednik Mreže mladih Hrvatske), Toni Milun (član Mreže popularizatora znanosti), Sunčica Findak ( novinarka/urednica Hrvatska radiotelevizija) i Violeta Staničić (voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta).

Na natječaj su pristigle ukupno 124 prijave, a kako je i kvaliteta prijavljenih materijala bila impresivna, zadatak pred žirijem nije bio nimalo lak. Radove su stigli iz gotovo svih hrvatskih regija; najviše pojedinačnih prijava iz istih srednjih škola pristiglo je iz Graditeljske škole Čakovec (njih čak 9) te iz Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk (6 prijava).

http://www.europarl.hr/hr/programi_i_aktivnosti/euroscola/europa_pred_izazovima.html

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:34
 


LOGO ŠKOLE

                


ERASMUS+ PROJEKTI


VIDEO SPOT ŠKOLE


ŠKOLA AMBASADOR

   


TERRA INCOGNITA

     


ĐIR PO KRKU

     


Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju