preskoči na sadržaj
vijesti

Roditeljski sastanak 4.T i 4.E razreda

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 4.T i 4.E razreda održat će se u četvrtak, 4.svibnja 2017. s početkom u 17,00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 28. 4. 2017. 08:17

Naš doprinos pomaganju ljudima u potrebi Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole odazvali su se akciji Mladi protiv gladi i donirali  prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu "Kruh  sv. Elizabete". Socijalna samoposluga djeluje od 2011.godine, a zahvaljujući volonterima i ljudima koji nesebično doniraju, mjesečno se podijeli 700 paketa za one najpotrebitije. Drago nam je da su naši učenici još jednom iskazali suosjećanje i solidarnost na djelu. 

ZAHVALNICA

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 27. 4. 2017. 08:45

Predavanje i otvorenje izložbe Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj Vijest ima dokument u privitku

U sklopu odgojno-obrazovnog projekta "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku", namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola, autor projekta, aktivist i publicist Zorislav Antun Petrović iz Instituta za kulturu i etiku, održao je na posebnom satu Povijesti predavanje, učenicima 2. razreda opće gimnazije, o načinima suzbijanja korupcije u Hrvatskoj između 13. i 16. stoljeća.

Uz poseban sat povijesti u 2.G, održano je u školskom holu predavanje maturantima te uvaženim gostima koji su uveličali otvorenje izložbe "Dobri stari zakoni - tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj između 13. i 16. stoljeća".

Na otvorenju izložbe govorili su: ravnateljica Đurđica Cvitkušić, autor izložbe Zorislav Antun Petrović i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, dr. Željko Jovanović.

U ime Nacionalnog vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, radnog tijela Hrvatskog sabora, otvorenju izložbe nazočili su uz dr. Željka Jovanovića i članovi Damir Tomić i Dalibor Prevendar.

Projekt naše učenike obrazuje o štetnosti korupcije i korupcijskim rizicima te upoznaje s povijesnim, kulturnim i nacionalnim identitetom naše zemlje uz poseban naglasak na mjesta u kojima žive. Izložba će biti postavljena do 5.svibnja 2017. u predvorju Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir te je otvorena i za javnost u radno vrijeme škole.

Predavanju i otvorenju izložbe je prethodilo ugodno druženje u ugostiteljskom praktikumu gdje su, delicijama koje su pripremili učenici završnog razreda ugostiteljskog usmjerenja pod mentorstvom nastavnika struke, počašćeni svi nazočni.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 26. 4. 2017. 13:35

Javni poziv za prijam u prometnu jedinicu mladeži Vijest ima dokument u privitku

Općina Baška objavila je javni poziv za prijam u prometnu jedinicu mladeži

Tekst Poziva možete pročitati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 26. 4. 2017. 13:19

OBAVIJEST ZA UČENIKE KOJI PRIJAVLJUJU DRŽAVNU MATURU

Ukoliko učenicima nisu na njihovim stranicama vidljiva natjecanja za koja smatraju da bi trebala biti evidentirana, neka se obrate Središnjem prijavnom uredu koji je nadležan za upis natjecanja koja donose dodatne bodove za rangiranje na prijavljeni studijski program. Isto vrijedi i za učenike koji dobivaju dodatne bodove preko HOO za određenu kategoriju sportaša.
Središnji prijemni ured možete kontaktirati putem telefona na broj 01 / 6274 844.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 26. 4. 2017. 12:05

RODITELJSKI SASTANAK 4.G RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Roditeljski sastanak za roditelje učenika 4G razreda održat će se u četvrtak, 4. svibnja 2017.s početkom u 17, 30 sati.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 26. 4. 2017. 11:55

DRŽAVNO NATJECANJE U ZNANJU TALIJANSKOG JEZIKA

Učenica 3.HTT razreda, Iris Tomašić, plasirala se na 4. mjesto na Državnom natjecanju u znanju talijanskog jezika koje je održano u Splitu od 9. do 11. travnja 2017. Učenicu je pratila mentorica, prof. Marijana Tomašić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 14. 3. 2017. 08:52

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Na 24. državnom natjecanju iz Geografije održanom u Topuskom od 10. do 12. travnja 2017. maturantica Silvija Kosić (4.G) osvojila je 7. mjesto. Učenicu je pripremala mentorica, prof. Ivana Milunović.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 24. 2. 2017. 13:03

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Među 10 najboljih na 23. državnom natjecanju iz Engleskog jezika jesu i učenici naše škole: Erik Akvić i Nicole Kramar (2.HTT). Erik Akvić plasirao se na 5. mjesto, a Nicole Kramar zauzela je 6. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala mentorica, prof. Carol Marković.

http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6241%3Arezultati-dravnog-natjecanja-iz-engleskoga-jezika-2017-&catid=296%3Aengleski-jezik&Itemid=118

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 23. 2. 2017. 12:30

Preventivni program "Klik" - navika odgovornog ponašanja

U srijedu 12. travnja 2017. učenici završnih razreda sudjelovali su u preventivno-edukativnom programu, "Klik"- navika odgovornog ponašanjaUreda sigurnosti cestovnog prometa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 12. 4. 2017. 22:59

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak 10. travnja 2017. u Domu zdravlja Krk održana je akcija dobrovoljnog darivanja  krvi. Tom prilikom 31 punoljetni krčki srednjoškolac pristupio je tom humanom činu.  Neki od njih su zbog zdravstvenih problema privremeno odbijeni, ali s ponosom navodimo imena i zahvaljujemo se učenicima koji su darovali krv i  humanim činom spasili nečiji život. Dobrovoljni darivatelji krvi su: Eva Žužić (4.G), Tea Žic (4.G), Margareta Crnčić (4.E), Lorena Kraljek (4.E), Tijana Plentaj (4.E), Luka Posel (4.HTT), Haris Čočić (4.HTT), Karlo Jurasić (4.E), Dario Duda (4.E), Savio Kosić (4.E), Dorijan Zec (4.E), Nikola Veselčić (4.HTT), Niko Peričić (4.G), Juraj Maračić (3.S), Marin Franolić (4.G), Eugen Skladany (4.HTT), Vedran Mazi  - (4.HTT), Demir Ahmetović (4.HTT), Luka Vladić (4.G).

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 12. 4. 2017. 09:50

Premijera Goldonijevih Ribarskih svađa u Puntu Vijest ima dokument u privitku

U petak 31. ožujka 2017. u Narodnom domu u Puntu, pod vodstvom profesorice Zdenke Stegnjaić, krčki srednjoškolci okupljeni u dramsku skupinu Šlapa premijerno su izveli komediju Ribarske svađe prema predlošku slavnog talijanskog komediografa Carla Goldonija. Više o premijeri pročitajte u linku:  http://otok-krk.org/krk/hrvatska/premijera-goldonijevih-ribarskih-svada-u-puntu

U utorak 10. travnja 2017. učenici - glumci su u Narodnom domu u Puntu odigrali Ribarske svađe i pokazali svoje talente pred školskom publikom koja ih je oduševljena predstavom nagradila dugim pljeskom i ovacijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 3. 4. 2017. 10:53

MATURALNA ZABAVA GENERACIJE 2016./2017.

Maturalna večer završnih razreda Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir važan je dan u životima učenika. U noći punoj emocija, ponosa, zabave i lijepih sjećanja, u hotelu Malin u Malinskoj, 1. travnja 2017. godine, maturanti generacije 2016./2017. proslavili su maturalnu večer uz profesore, roditelje i prijatelje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 23. 1. 2017. 08:33

Seminar Intercultural Competences, Pirej od 3. do 7. travnja 2017.

U sklopu Erasmus+ projekta "Innovative teachers for 21 century school" profesorica Gordija Marijan sudjelovala je na strukturiranom seminaru "Intercultural Competences". 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 12. 4. 2017. 00:55

MEDITERANSKI VRT Vijest ima dokument u privitku

U srijedu 5. travnja 2017. učenici 2. hotelijersko-turističkog razreda pod vodstvom mentorice prof. Meri Tomašić i razrednice prof. Zdenke Stegnjaić posadili su mediteransko bilje u školski vrt. Uz proljetne radove, učenici će se nastaviti brinuti za svoj mediteranski vrt, zalijevati bilje i čekati rezultate svojega rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 10. 4. 2017. 10:04

PREŽIVIO SAM VUKOVAR I OVČARU

"Vukovarska priča i danas živi u meni te vrlo često ispriča još poneki nastavak.Kao da je živi organizam koji se stalno razvija, raste i nadograđuje, kao da nema kraja..."

Svoju životnu priču, ispričanu i u knjizi Preživio sam Vukovar i Ovčaru, Vilim Karlović podijelio je s maturantima Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 29. 12. 2016. 11:41

Premijera predstave Ribarske svađe Vijest ima dokument u privitku

U sklopu suradnje Općine Punat, Udruge Kumpanija "Štorije" i Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz  Krka, dramska skupina "Šlapa" čije su članovi učenici srednje škole, pripremila je  komediju u tri čina, Carla  Goldonija, "Ribarske svađe". Redatelj predstave je profesorica Zdenka Stegnjaić. Mladi glumci su iz različitih mjesta s cijelog otoka, govore svaki svoju domaću čakavicu, tako da se u simpatičnom  vrtlogu događanja na sceni čuje i ča,  i čo , i če, čuje se i prepoznaje sva ljepota našeg domaćeg govora. Predstava je njihovo viđenje događanja, razigrano i mladenačko.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 3. 2017. 13:08

Gostujuće predavanje dr.sc. Josipe Cvelić Bonifačić o smještaju u domaćinstu

Za učenike trećeg i četvrtog razreda hotelijersko-turističkih tehničara i profesore struke, dr.sc. Josipa Cvelić Bonifačić održala je 27. ožujka  2017. zanimljivo predavanje na temu Smještaj u domaćinstu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 30. 3. 2017. 08:07

NAŠ UČENIK NA DRŽAVNOJ SMOTRI LIDRANO Vijest ima dokument u privitku

LiDraNo 2017. – festival kreativnosti, mašte i talenata 26. LiDraNo, državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih, učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održana je u Primoštenu od 20. do 24. ožujka 2017. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije i najtalentiranije učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, iz svih hrvatskih županija, koji su zaokupljeni jezikom, poezijom i prozom, koji istraživački i kritički pišu novinarske radove, ozbiljno i radosno glume, ambiciozno rade školske listove i radioemisije. Na ovogodišnjem LiDraNu predstavilo se više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola. Prikazano je 35 dramskih predstava školskih dramskih skupina. Pojedinačnim scenskim nastupom predstavilo se 77 učenika, a među njima i naš učenik Luka Vadnov (2.G) u pratnji mentorice, profesorice Katarine Žužić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 28. 3. 2017. 13:54

Putujem i učim - Vukovar, Osijek, Ilok Vijest ima dokument u privitku

Učenici 4.G razreda u sklopu terenske nastave iz Povijesti posjetili su Vukovar. Upoznali su se sa značenjem bitke za Vukovar te njene važnosti u Domovinskom ratu. Odali su počast svim sudionicima Domovinskog rata, upoznali se s ljepotama Vukovara, ali i razaranjima tijekom rata te spoznali važnost Vukovara -simbola hrvatske slobode. Programom je realiziran i posjet Osijeku i Iloku.

Program Putujem i učim realiziran je u suradnji s udrugama: Udrugom antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka,  Udrugom  veterana Domovinskog  rata otoka Krka i HVIDROM otoka Krka.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 27. 3. 2017. 07:59

KRČKOJ UČENICI ZLATO NA DRŽAVNOM NATJECANJU GASTRO 2017. Vijest ima dokument u privitku

Državno natjecanje Gastro 2017. održano je u Crikvenici od 20. do 23. ožujka 2017. godine u hotelu Omorika. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola dr. Antuna Barca iz Crikvenice. Natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola odvijalo se u pet gastronomskih disciplina te u tri hotelijersko-turističke discipline. Na natjecanju su sudjelovale dvije naše učenice Donatela Dekanić i Ana Marija Brusić, koje su se izravno plasirale na osnovu izvrsnih rezultata na regionalnom Gastru.

Donatela Dekanić, učenica 4. hotelijersko-turističkog razreda, osvojila je 1. mjesto u kategoriji Poslovanje recepcije hotela, a Ana Marija Brusić, učenica 3. hotelijersko-turističkog razreda, osvojila je 9. mjesto u kategoriji Predstavljanje turističkog mjesta – destinacije. Učenice je za natjecanje pripremala mentorica Meri Tomašić za područje struke te za engleski jezik profesorice Carol Marković i Elena Lipovac.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 24. 3. 2017. 11:15

VLAK SJEĆANJA 2017.

U četvrtak 23. ožujka 2017. ispratili smo četvrtu generaciju učenika koji će predstavljati školu, otok Krk i Hrvatsku u međunarodnom projektu sjećanja na Auschwitz. Učenici gimnazije: Karlo Sintić, Anamarija Fugošić, Fran Vasilić, Kristina Manzoni, Filip Nešić, Korina Hrabrić i Lorena Fugošić te njihov profesor Hrvoje Karabaić dio su hrvatske delegacije u Vlaku sjećanja.

Izvor: Kanal RI; U Auschwitz vlakom sjećanja na žrtve holokausta otputovali i primorsko-goranski srednjoškolci http://www.kanal-ri.hr/hr/vlak_sjecanja/6404/2

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 15. 2. 2017. 11:24

Seminar "Nove tehnologije u razredu", Bolonja od 25. veljače do 6. ožujka 2017.

U sklopu projekta Erasmus+ profesorica Marijana Tomašić sudjelovala je od 25. veljače do 6. ožujka 2017. na stručnom usavršavanju u Italiji. Seminar „Nove tehnologije u razredu“ održan je u Bolonji, a cilj mu je bio usavršavanje i stjecanje novih vještina i kompetencija potrebnih za rad u razredu korištenjem modernih i naprednih ICT tehnologija.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 30. 3. 2017. 12:39

Strukturirani seminar “Business – Start Up With Business”, Celano/Abruzzo - ITALY, 11.-18. 3. 2017.

U sklopu Erasmus+ projekta "Innovative teachers for 21 century school" profesorica Dijana Stolfa sudjelovala je na strukturiranom seminaru “Business – Start Up With Business”. Seminar je održan u u Celanu, pokrajina Abruzzo, poznata po uspješnom poduzetništvu I velikom broju uspješnih malih biznisa, u trajanju od 11. do 18. ožujka, u suradnji s AMFI International organizacijom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 3. 2017. 08:51

Praktična vježba flambiranja i filetiranja oborite ribe Vijest ima dokument u privitku

Uz stručno vodsto svojih mentora Katice Kovačević i Željka Cvitkušića učenici završnog ugostiteljskog razreda uspješno su odradili praktičnu vježbu filetiranja i flambiranja ribe. Konobari su uspješno poslužili ribu koju su kasnije svi učenici degustirali.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 21. 3. 2017. 13:45

Eratostenov eksperiment - mjerenje opsega Zemlje

U utorak, 21. ožujka 2017.  u dvorištu Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, učenici 3.G razreda predvođeni  mentorom Hrvojem Karabaićem  izmjerili su duljinu sjene štapa od 1 metar kako bi Eratostenovim eksperimentom izračunali opseg Zemlje. 

 Eratostenov eksperiment provodi se u sklopu Carnetovog Inspiring Science Education (ISE) projekta kojim se nastoji popularizirati znanost i prirodoslovni predmeti korištenjem e-learning resursa.  Jubilarna 100. škola u ISE projektu je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir .

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 21. 3. 2017. 13:27

POSJET BISKUPA DR. FRA. IVICE PETANJKA Vijest ima dokument u privitku

Biskup  dr. fra Ivica Petanjak je 16. ožujka 2017. posjetio našu školu u sklopu obilaska institucija župe. U pratnji  velečasnog Saše Ilijića i župnika Antona Valkovića, obratio se profesorima s par riječi i savjeta, svjestan problema i situacija s kojima se mora nositi današnji odgajatelj, učitelj i profesor.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 21. 3. 2017. 13:08

Strukturirani seminar Quality management in education and training ISO 9001 & ISO 29990, Pirej, 13.-17. 3. 2017. Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Erasmus+ projekta "Innovative teachers for 21 century school"  profesorica Ana Pasarić sudjelovala je na  strukturiranom seminaru Quality management in education and training ISO 9001 & ISO 29990. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 20. 3. 2017. 07:46

SEMINAR:Škola ambasador Europskog parlamenta Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta Škola ambasador Europskog parlamenta, profesorica Gordija Marijan  sudjelovala je na dvodnevnom naprednom  seminaru za ambasadore seniore petnaest hrvatskih srednjih škola. Seminar je održan u Zagrebu,  2. i 3. ožujka, u Kući Europe te na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. 

https://sshkzkrk.wordpress.com/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 8. 3. 2017. 08:02

Prvo i drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz Povijesti 2017. Vijest ima dokument u privitku

Na Županijskom natjecanju iz Povijesti, održanom 7. ožujka 2017. u Ugostiteljskoj školi u Opatiji, maturanti Melanie Vičević i Niko Peričić (4.G) osvojili su prvo mjesto, a učenica Anamarija Dujmović (2.G) drugo mjesto. 
Stela Žužić (2.G) i Dino Hadžić (3.HTT) osvojili su deveto mjesto.

Iskrene čestitke učenicima i mentorici Gordiji Marijan.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 8. 3. 2017. 07:51

KARNEVAL U NAŠOJ ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Da školski dan može i drugačije izgledati pokazali su na pokladni utorak, 28. veljače 2017. učenici i nastavnici naše škole. Za razliku od ostalih dana u godini u klupama su sjedila i školskim hodnicima šetala, pjevala i veselila se razna poznata i manje poznata lica iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, lica iz mašte i lica iz crtanih filmova. No, bez obzira na maske, sva ta lica bila su posebna i jedinstvena.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 27. 2. 2017. 12:19

Primjerima dobre prakse do uspješnih eTwinning projekata Vijest ima dokument u privitku

U petak 17. veljače, naša škola je otvorila vrata zainteresiranim odgajateljima Dječjeg vrtića Katarina Frankopan i učiteljima Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Krka te prezentirala uspješno provedene eTwinning i Erasmus+ projekte škole. Zadovoljstvo i entuzijazam u radu na projektima u okviru programa Erasmus+ podijelile su s nazočnima učenica 4. razreda hotelijersko-turističkog programa i prva eTwinning abasadorica Matea Velnić, njena mentorica, koordinatorica Erasmus+ projekata Ana Pasarić  i ravnateljica Đurđica Cvitkušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 24. 2. 2017. 12:03

Tečaj Education for Sustainable Development (Pirej, 13.2. – 17. 2. 2017.) Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta naše škole “Innovative teachers for 21 century school”, sufinanciranog od strane Erasmus+ programa (Agencija za mobilnost i programe EU), profesorica Tatjana Fugošić sudjelovala je na tečaju Education for Sustainable Development od 13. veljače do 17. veljače 2017. koji se održao u Pireju u Grčkoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 1. 3. 2017. 12:22

Tečaj Inovativne metode poučavanja (Pirej, 6.1. – 10.2.2017.)

 

U programu Erasmus +Ka1 mobilnosti nastavnika, prof.Carol Marković je bila na stručnom usavršavanju od 6. do 10.veljače 2017. godine u Pireju. Tema mobilnosti je bila Inovativne metode poučavanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 1. 3. 2017. 10:38

Tečaj Creativity Lab (Pirej, 28.1. – 3.2.2017.)

                              

U sklopu projekta naše škole “Innovative teachers for 21 century school”, sufinanciranog od strane Erasmus+ programa (Agencija za mobilnost i programe EU), profesorica Elena Lipovac sudjelovala je na tečaju Creativity Lab od 30. siječnja do 3. veljače 2017. koji se održao u Pireju u Grčkoj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 1. 3. 2017. 10:29

Prvo i drugo mjesto na regionalnom natjecanju Gastro 2017. Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 23. veljače 2017. u Malom Lošinju, u hotelu Bellevue održalo se regionalno natjecanje Gastro 2017. za regiju III – Sjeverno hrvatsko primorje, odnosno za učenike iz Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.

Svrha natjecanja Gastro 2017. je predstavljanje rezultata rada prema nastavnim planovima i programima za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, hotelijersko – turistički tehničar i turističko – hotelijerski komercijalist te motiviranje učenika za nastavak obrazovanja i promoviranje turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Ambroza Haračića u Malom Lošinju. Natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola odvijalo se u pet gastronomskih disciplina te u tri hotelijersko-turističke discipline. Na natjecanju je sudjelovalo 13 škola i 53 učenika.

Na natjecanju u tri hotelijersko–turističke discipline sudjelovao je 21 učenik i to u disciplinama: poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije, predstavljanje turističkog odredišta. Učenici su se natjecali pojedinačno, modularno na hrvatskom i jednom stranom jeziku  (engleskom, njemačkom ili talijanskom), a učenike su ocjenjivali članovi regionalnih povjerenstava.

Kao što smo i očekivali, naši učenici su i ove godine na regionalnom natjecanju Gastro predstavili školu u najboljem svjetlu!

Učenica Donatela Dekanić (4.HTT) osvojila je 1. mjesto u kategoriji Poslovanje recepcije hotela, a Ana - Marija Brusić, učenica 3. hotelijersko-turističkog razreda, osvojila je 2. mjesto u kategoriji Predstavljanje turističkog mjesta – destinacije. Učenice je za natjecanje pripremala mentorica Meri Tomašić.

Obje su se naše učenice izravno  plasirale na državno natjecanje koje će se održati u ožujku 2017. u Srednjoj školi Antuna Barca u Crikvenici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 24. 2. 2017. 11:11

Prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Informatike

U Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka, 10. veljače 2017. održano je Županijsko  natjecanje iz Informatike - Infokup 2017.Na natjecanje je pozvano 55 učenika iz 16 srednjih škola s područja cijele Primorsko - goranske županije. Učenik naše škole Luka Braut (2.G) u kategoriji Algoritmi 2 osvojio je prvo mjesto. Luku je za natjecanje pripremao mentor Marinko Franolić. Čestitamo na postignutom rezultatu.

SLUŽBENI REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 23. 2. 2017. 12:42

ŽIVA KNJIŽNICA: NE SUDI KNJIGE PO KORICAMA! Vijest ima dokument u privitku

Čitanje "knjiga"  upriličeno je za učenike drugih razreda, u četvrtak 23. veljače 2017. od 11,30 do 14,00 sati u maloj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 21. 2. 2017. 20:26

SUDJELUJTE U ISTRAŽIVANJU O MEDIJIMA

 

       AKTIVNI OTOČANI ZA PAMETNE OTOKE

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk,  u suradnji s Telecentrom – mrežom za razvoj medijskog obrazovanja u Hrvatskoj, Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci, Srednjom školom Markantuna De Dominisa, Rab i Hrvatskim studijima u sklopu projekta Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja Europskog socijalnog fonda, provodi istraživanje o medijskoj pismenosti kao jednoj od novih ključnih kompetencija 21. stoljeća.

Online anketu možete ispuniti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 17. 2. 2017. 12:13

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017. Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 22. 2. 2017. u našoj školi prevladavala je ružičasta boja. Naime, učenici i profesori  bili su odjeveni u ružičaste majice ili su na sebi imali neki drugi ružičasti odjevni predmet. Zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica, poznatiji i kao Pink Shirt day. To je  program  prevencije vršnjačkog nasilja, a u Hrvatskoj ga je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju. Cilj obilježavanja Dana ružičastih majica je skretanje pozornosti djeci i mladima da se svi trebaju međusobno uvažavati te se boriti protiv nasilja.
Dan ružičastih majica obilježen je i kreativnom radionicom u sklopu koje su učenici izrađivali ružičaste majice od papira i na njima ispisivali poruke o važnosti borbe protiv nasilja. Ružičaste majice s porukama učenika krasile su vrata školskih učionica. 
NACIONALNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA
 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 2. 2017. 08:56

Naši učenici u restoranima s Michelinovim zvjezdicama Vijest ima dokument u privitku

Jedno je jesti u dobrom restoranu, nešto sasvim drugo u onome koji je obilježen Michelinovom zvjezdicom, a tek obavljati srednjoškolsku praksu u takvom restoranu pravo je bogatstvo.

Nešto prije dodjele Michelinove zvjezdice prvom hrvatskom, rovinjskom restoranu Monte, naši su učenici  imali priliku raditi i stjecati znanja o kulinarskim pristupima i standardima kvalitete u dva takva restorana u Portugalu. Nezaboravno iskustvo  omogućio im je projekt mobilnosti Skills4jobs koji je Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+.

Bilo je to vrijedno i nezaboravno iskustvo koje je zbog mnogo čega nemoguće steći i iskusiti u našim restoranima u kojima također odrađujemo praksu, prenio nam je budući kuhar Ante Žunić. On je zajedno s Antunom Milčetićem, također kuharom i konobarima Ivanom Lenićem i Nikolinom Čajić imao prilike sedamnaest dana učiti od najvećih portugalskih „majstora struke“ u restoranu Feitoria s jednom Michelinovom zvjezdicom. Nakon prvog tjedna stručne prakse provedenog u pripremnoj kuhinji spoznali smo da u tako visoko rangiranim restoranima svi moraju proći baš sve „stepenice“ kako bi jednoga dana radili na željenoj poziciji.

Vrhunski kuhar osim što je vješt s kuhačom mora imati pregršt ideja, maksimalno surađivati s kolegama i imati mirnoću u najgorim situacijama .Hrana se, u takvim restoranima, poslužuje u nekoliko sljedova. Najvažnija je svježina i kvaliteta namirnica, vizualni dojam pripremljene hrane, čistoća te dugogodišnja kvaliteta usluga. Da je sinergija kuhinje i samog usluživanja te kvalitetna komunikacija s gostima od iznimne važnosti, potvrdili su i naši konobari. Oni su dva tjedna radili kao pomoćni konobari na poslovima pripremanja sale, poliranja čaša i pribora za jelo, pripremanja toplih i hladnih napitaka i pomagali konobarima pri posluživanju gostiju.

Da dvije Michelinove zvjezdice označavaju restorane s odličnom kuhinjom uvjerili su se i naši učenici: Natali Morić, Josip Depikolozvane, Marin Vujić i Antonio Jerčinović koji su svoju stručnu praksu odradili u  Belcanteu, restoranu s dvije Michelinove zvjezdice. Radeći na poslovima pripreme u kuhinji i u sali naglasili su važnost timskog rada i iskazali zadovoljstvo što su i oni bili dio pogona u kojem se baš svaki kotačić mora okretati besprijekorno.

Ovo iskustvo otvorilo nam je prozor u svijet ozbiljnog  rada na sebi i da nam se pruži prilika još jednog odrađivanja stručne prakse u tako visoko kvalitetnim restoranima opet bismo ponovili isto, zaključili su učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 30. 1. 2017. 10:51

Naša škola u programu European Parliament Ambassador School

 

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk sudjeluje u programu European Parliament Ambassador School Programme. Mladi ambasadori iz 4.G postavili su u holu naše škole info-pult o programu Škola ambasador HR, koji je škola dobila od Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj. https://youtu.be/0kbrwFr4buM

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 13. 2. 2017. 10:50

IZLOŽBA: ARHEOLOŠKI SUSRETI


U Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir, u okviru cjelogodišnjeg programa popularizacije arheologije, 27. siječnja 2017. godine, povodom Noći muzeja, postavljena je putujuća izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom Arheološki susreti.

Riječ je o inicijativi koja se provodi u dvadeset i jednoj školi u Republici Hrvatskoj, po jednoj na području svake županije te u gradu Zagrebu. U Primorsko-goranskoj županiji, program Arheoloških susreta u tekućoj školskoj godini provodit će se u krčkoj školi, s ciljem podizanja svijesti o kulturnoj baštini, s posebnim naglaskom na arheologiju lokalnog kraja, a učenicima ujedno omogućiti da kroz iskustvo osobnog angažmana upoznaju arheologiju kao znanost, muzeje te bogatu arheološku baštinu zavičaja. 

Izložba je u školskom holu bila otvorena za javnost od  27. siječnja do 10. veljače.Tijekom trajanja izložbe srednjoškolci su preuzeli ulogu kustosa te se na taj način okušati u čuvanju, istraživanju i komuniciranju sadržaja izložbe.

Predavanje o arheologiji namijenjeno učenicima prvih razreda gimnazije održao je kustos Ozren Domiter, a učenici će, aktivno sudjelujući kao mladi kustosi, stečena znanja o ovoj znanstvenoj disciplini podijeliti i sa zainteresiranim posjetiteljima tijekom sljedeća dva tjedna gostovanja izložbe u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 23. 1. 2017. 08:20

Predavanje dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić: Menadžment i marketing kamping turizma Vijest ima dokument u privitku

Josipa Cvelić Bonifačić prva je doktorica društvenih znanosti u Europi koja je obranila doktorsku disertaciju u kamping turizmu na temu „Menadžment konkurentnosti kamping turizma“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 24. 1. 2017. 12:48

Arheološki susreti u Arheološkom muzeju u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Učenici 1.GA i 1.GB razreda te zainteresirani učeniCI iz 2.G uključeni u program popularizacije arheologije - Arheološki susreti, posjetili su 16. prosinca 2016. Arheološki muzej u Zagrebu pod vodstvom razrednica Jelene Bogović i Gordije Marijan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 23. 1. 2017. 08:57

Sajam zanimanja Vijest ima dokument u privitku

 Novi list, 16. prosinca 2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 19. 12. 2016. 08:02

BOŽIĆNI SAJAM Vijest ima dokument u privitku

U duhu blagdanskog ozračja, u petak 16. prosinca 2016. godine od 10,00 do 13,00 sati na Veloj placi u gradu Krku, učenici i profesori krčke srednje škole organizirali su humanitarni sajam kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 12. 12. 2016. 09:55

PREDSTAVA: BERT CABARET Vijest ima dokument u privitku

“Umjetnost nije ogledalo stvarnosti, već čekić kojim se oblikuje.”
B.Brecht


Nadahnuti revolucionarnim, književnim, društveno angažiranim, političkim i kazališnim radom Bertolta Brechta, u utorak 13. 12. 2016. s početkom u 12,30 sati, u maloj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, studenti 2. godine preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti predstavili su učenicima četvrtih razreda epski teatar.
Izabranim pjesmama iz Brechtovog stvaralaštva izveli su  CABARET SHOW: glazbeno – scensko – plesni program u  kojem su  oživjeli  duh velikana svjetske književnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 12. 12. 2016. 08:41

EU PROJEKT POTIČE I PROMIČE MOBILNOST UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Novi list, 9. prosinca 2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 9. 12. 2016. 10:33

Otkrij svoje talente u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir Vijest ima dokument u privitku

 

Za koje se zanimanje opredijeliti? To se pitaju svi osmaši, uoči upisa u srednje škole. Kako bi im se olakšalo donošenje odluke, pokazalo prednosti strukovnih zanimanja, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir organizirala je Sajam zanimanja.

Od 5. do 9. prosinca 2016. održava se Tjedan strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u cijeloj Europi. Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir se uključila u obilježavanje te manifestacije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na lokalnoj razini, kao i na razini cijele Europe.

U četvrtak, 8. prosinca 2016. godine od 10,00 do 13,00 sati, na Veloj placi u gradu Krku, učenici i djelatnici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, organizirali su, za učenike osmih razreda škola otoka Krka, njihove roditelje i sve zainteresirane, Sajam zanimanja.

Cilj sajma bio je da se kroz jednodnevni događaj osigura neposredan kontakt učenika osmaša i srednjoškolaca koji su na neformalan, raznolik i zabavan način predstavili svoju školu, obrazovne programe i zanimanja koja se nude u krčkoj srednjoj školi te savjetovali osnovnoškolce za izbor budućeg zanimanja.

Kako bi na što slikovitiji način predstavili zanimanja, na sajmu su se predstavljali učenici svih programa koje nudi krčka srednja škola. 

Učenici ugostiteljskog i hotelijersko-turističkog programa prezentirali su iskustva stečena tijekom mobilnosti učenika i profesora u Portugalu u sklopu projekta Skills4jobs, realiziranog i financiranog sredstvima Europske unije u programu Erasmus Plus. Naime, kroz program Skills4jobs učenici su dobili  priliku učiti i usavršavati svoje profesionalne vještine, tijekom 15-dnevne stručne prakse u nekim od najkvalitetnijih i najprestižnijih lisabonskih hotela i restorana.

Ribljim pijatićem zdravlja i autohtonim krčkim slasticama, posjetitelje na krčkoj placi počastili su učenici ugostiteljskog programa, a kuharskom radionicom pripreme friganih srdelica i bakalara, predstavili su svoja iskustva s mobilnosti u Portugalu.

Uz navedeno, učenici hotelijersko-turističkog programa organizirali su za posjetitelje ogledno turističko vođenje ulicama grada Krka uz prezentaciju interaktivnog e Vodiča grada Krka i promidžbenog turističkog filma Đir po Krku.

Učenici ekonomskog programa predstavili su svoje Vježbeničke tvrtke i europska iskustva iz eTwinning projekta realiziranog u partnerstvu s školom Bundeshandelsakademie 1 Klagenfurt iz Klagenfurta u Austriji. 

Učenici strojarskog programa predstavili su strojeve i alate i upoznali zainteresirane s upravljanjem i radom na strojevima, a osmaši su iz prve ruke mogli saznati kako izgleda rad na nekom stroju.

Učenici završnih razreda osnovnih škola kao i oni zainteresirani za odabir novog zanimanja, mogli su na Sajmu zanimanja: bolje upoznati strukovne programe saznati više o različitim zanimanjima, testirati se za odabir odgovarajućih zanimanja, prikupiti informacije o obrazovanju i mogućnostima zapošljavanja u struci.

http://otok-krk.org/krk/hrvatska/krcki-srednjoskolci-s-profesorima-organizirali-sajam-zanimanja

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 8. 12. 2016. 12:54

PROJEKT OTVORENI KIŠOBRAN: Ima li zabave bez alkohola? Vijest ima dokument u privitku

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u znaku je školskog preventivnog projekta Otvoreni kišobran, odnosno prevencije alkoholizma. Postavljanjem kišobran instalacije u glavnoj ulici grada Krka željeli smo podići svijest o štetnosti prekomjerne konzumacije alkohola među mladima.

 U utorak, 6. prosinca 2016. u maloj dvorani naše škole održana je debata : Ima li zabave bez alkohola? Debatanti su bili učenici 3. G razreda: Natalija Lindarić, Stella Jurešić, Marija Brusić, Dominik Nouvellier, Marin Petrović, Filip Nešić, Karlo Sintić i Leonarda Lisjak, a moderatorice učenice 4.G razreda: Mara Parentić, Ena Kaurić i Ema Žnidarić.

Sudionici debate Ima li zabave bez alkohola?

Grad Krk u znaku šarenih "letećih" kišobrana naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 6. 12. 2016. 07:57

ADVENT U KRKU

Pjevačkom izvedbom božićnih pjesama, članice školskog zbora nastupile su u gradu Krku u subotu 3. prosinca 2016. godine, prigodom otvorenja sajmeno-glazbenog događanja Advent na Placi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 6. 12. 2016. 09:55

Otvoreni kišobran Vijest ima dokument u privitku

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u znaku je školskog preventivnog projekta Otvoreni kišobran. Vrijedne ruke naših učenika oslikavaju kišobrane koji će tijekom mjeseca prosinca krasiti Strossmayerovu ulicu u Krku.

Jedan kišobran, jedan razred, jedna pozitivna poruka, jedna pozivnica na parlaonicu : Ima li zabave bez alkohola? koja će održati 6. prosinca 2016. u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 25. 11. 2016. 08:29

TERENSKA I PROJEKTNA NASTAVA UČENIKA UGOSTITELJSKIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Učenici ugostiteljskog usmjerenja od prvog do trećeg razreda, u okviru terenske i projektne nastave uz pratnju mentorica prof.Karmen Dunato Pavičić i prof. Stele Prendivoj,  posjetili su 15. studenoga 2016.  postrojenje za preradu ribe  RIO – TRADE u Skrpčićima.

RO – TRADE je poduzetnička tvrtka za preradu ribe. Gospodin Mario Rošić proveo je učenike kroz postrojenje i detaljno ih upoznao sa  procesom prerade ribe koji se sastoji od nekoliko faza koje obuhvaćaju: prihvat ribe, čišćenje i preradu ribe, pakiranje ribe i zamrzavanje postupkom šokiranja u komorama . Sam proces prerade  i prerađeni proizvodi podliježu strogim uvjetima EU i imaju oznaku HACCP kvalitete. Strogo se pazi na zdravstvenu ispravnost proizvoda i zaštitu okoliša (zbrinjavanje otpada). Proizvode uglavnom plasiraju na Europsko tržište.

Obogaćeni novim spoznajama učenici su se vratili u školu na treći školski sat. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 18. 11. 2016. 11:35

Naši učenici nagrađeni na natječaju Oboji svijet šarenim bojama tolerancije Vijest ima dokument u privitku

Forum za slobodu odgoja raspisao je nagradni natječaj pod nazivom Oboji svijet šarenim bojama tolerancije, a na njega su svoje radove prijavili i naši učenici.

Natječajem se željelo potaknuti mlade na promišljanja o temama koje su neophodne za stvaranje društva temeljenog na vrednotama pravednosti, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga. Na natječaj su se mogli prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola iz područja cijele Hrvatske. Preko 1900 učenika/ca iz 19 županija iz Hrvatske, 206 škola i učeničkih domova i 272 mentora ove godine, s impresivnih 880 radova uključilo se u ovogodišnji , sedmi po redu, natječaj „Oboji svijet!“.

Među nagrađenim radovima je i videouradak pod nazivom Tolerance cake učenica 2. razreda gimnazije: Roberte Bajčić, Miriam Volarić i Dore Blažević te mentorice Gordije Marijan koje su u srijedu 16. studenoga 2016. obilježile Međunarodni dan tolerancije na svečanoj priredbi Foruma za slobodu odgoja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu zajedno s ostalim nagrađenim učenicima i mentorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 15. 11. 2016. 10:06

Seminar „Škola ambasador Europskog parlamenta“ za nastavnike srednjih škola

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir jedna je od 15 izabranih škola i jedina iz Primorsko-goranske županije koje će sudjelovati u programu ”Škola ambasador Europskog parlamenta”.
Na međunarodnoj konferenciji "Quo vadis, Europa" i uvodnom seminaru projekta, održanom 11. i 12. studenog 2016. u muzeju Mimara i Kući Europe u Zagrebu, sudjelovala je i naša profesorica Gordija Marijan, 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 15. 11. 2016. 09:48

eTwinning projekt: Get involved - be a social entrepreneur/Uključi se – postani socijalni poduzetnik Vijest ima dokument u privitku

Učenici ekonomskog programa, u sklopu obveznih nastavnih predmeta imaju predmet Vježbenička tvrtka. Nastavni predmet  zamjenjuje stručnu praksu te u sklopu kojeg učenici otvaraju vlastito trgovačko društvo, biraju djelatnost, registriraju ga putem Središnjeg ureda vježbeničkih tvrtki i  putem istog posluju s ostalim vježbeničkim tvrtkama u Republici Hrvatskoj, a vlastitom inicijativom surađuju i  s vježbeničkim tvrtkama iz inozemstva.

Pod mentorstvom razrednice profesorice Dijane Stolfe, iskustvo i znanje stečeno iz predmeta struke Vježbenička tvrtka, učenici su podijelili s vršnjacima iz škola Europske unije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 10. 11. 2016. 08:02

Projekt mobilnosti Skills 4 Jobs Vijest ima dokument u privitku

Odlazak učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir na obavljanje stručne prakse i usavršavanje u Portugal, Lisabon.

Više o projektu Skills 4 Jobs možete pročitati klikom na link:

http://ss-hrvatskikraljzvonimir-krk.skole.hr/upload/ss-hrvatskikraljzvonimir-krk/newsattach/1286/Skills_4_jobs_(1).pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 10. 11. 2016. 12:26

Svečano obilježavanje 95. obljetnice srednjoškolskog obrazovanja na otoku Krku Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, sljednica Male realne gimnazije, pravo je duhovno izvorište bodulskoga kraja. Tisuće otočana su svjedoci odličnog posla obavljenog u prvih 95 godina te ustanove. Kako i dolikuje obilježavanju obljetnice, pjevalo se, glumilo, nagrađivalo, promoviran je i Ljetopis škole.

Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir, u srijedu 12. listopada 2016. održano je svečano obilježavanje 95. obljetnice srednjoškolskog obrazovanja na otoku Krku.

Među brojnim uzvanicima i gostima bili su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, njegova zamjenica Marina Medarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin, krčki gradonačelnik, načelnici svih šest krčkih općina, predstavnici crkve i mnogi drugi. Uz ravnateljicu prof. Đurđicu Cvitkušić i gradonačelnika Grada Krka, Darija Vasilića uzvanike je u ime Primorsko-goranske županije pozdravio župan Zlatko Komadina.

"Ova obljetnica, ali i veliki iskoraci u Krku u osamostaljenju i izgradnji novih škola, pokazuju da je decentralizirani sustav upravljanja obrazovanjem bliži djeci i roditeljima. Svi su utkali puno znanja i ljubavi, a naša dužnost je osigurati uvjete našim učenicima", poručio je župan Komadina.  

Dana 12. listopada 1921. godine otvorena je Mala realna gimnazija u Krku. Utemeljitelji krčke gimnazije bili su načelnik općine Krk i liječnik Otmar Brovet te Đuro Mužina, tajnik općine Krk koji su se zalagali za otvaranje hrvatske gimnazije u Krku. Molba za otvaranjem gimnazije koju su uputili tadašnjoj vladi u Zagrebu urodila je plodom. Vlada je odobrila otvaranje gimnazije i općina je dala na raspolaganje svoju zgradu na obali te su iste godine otvorena prva dva razreda realne gimnazije.

Tisuće otočana sjedile su u klupama škole koja je mijenjala imena: 1961. škola je nosila ime Čede Žica, a od 1991.godine nosi današnje - Hrvatski kralj Zvonimir, i svi su ti Boduli najbolji svjedoci odličnoga posla obavljenog u 95 godina.

Od 12. listopada 1921. i nekadašnje Male realne gimanzije, prve u općinskoj zgradi na obali, do 12. listopada 2016. - 95 godina ostali smo više od škole, postali smo velika škola za veliki otok, izjavila je ponosno ravnateljica Đurđica Cvitkušić.

Danas je u školi 19 razrednih odjeljenja, pet programa. Najviše učenika je u gimnaziji, njih 121, a slijede hotelijersko-turistički tehničari, ekonomisti, kuhari i konobari. 

Krčka srednja škola jedna je od najvažnijih institucija otoka Krka i u punom smislu riječi “Škola za otok”.  Njena važnost neprocjenjiva je ne samo na obrazovnom, već i na širem, društvenom pa i gospodarskom planu s obzirom da kao jedina srednjoškolska ustanova na otoku školuje glavninu učenika s otoka.  U njoj su se kroz povijest mijenjali i programi i zanimanja, ovisno o potrebama sredine, no uvijek je išla ukorak s vremenom i potrebama lokalne i šire zajednice, istaknula je ravnateljica Đurđica Cvitkušić u svom obraćanju.

Gradonačelnik Darijo Vasilić, u ime načelnika krčkih općina i grada Krka,  istaknuo je da je 95 godina kontinuiranog srednjoškolskog obrazovanja grada i otoka Krka lijepa obljetnica. Naglasio je da je škola uspješna, dobitnica priznanja na gradskim i županijskim natjecanjima, u njoj je dobra atmosfera, ima dobar suživot s gradom, umrežena je s cijelom lokalnom zajednicom.

Danas Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir u 19 razrednih odjeljenja broji 347 učenika i 54 djelatnika pod vodstvom ravnateljice prof. Đurđice Cvitkušić.

Uz pet gimnazijskih odjeljenja, škola obrazuje i četiri razreda hotelijersko-turističkih tehničara, jednak broj razreda ekonomista te tri razreda ugostitelja, učenika koji pohađaju trogodišnje nastavne programe za zanimanje kuhar i konobar. Uz spomenute, krčka srednja škola dom je i polaznika tri razreda strojarskih programa –  automehaničara i vodoinstalatera.

Svojom dugom tradicijom, škola je nesumnjivo postala stanoviti simbol hrvatskog obrazovanja i njegova razvitka na otoku Krku i području Primorsko-goranske županije, a uz to, ističe se izvrsnim potencijalom svojih učenika i nastavnika  te kontinuiranim rezultatima potvrđuje svoj ugled.

Nazočne su pozdravili i izaslanik krčkog biskupa dr. Franjo Velčić i bivša učenica krčke gimnazije, umirovljena profesorica hrvatskog jezika i književnosti te spisateljica, Marija Gračaković. 

Frankopanski knez Mikula IV, kojeg već nekoliko godina utjelovljuje Petar Kopanica, uz cvijeće, simbolično je poklonio ravnateljici školske krede.

Uz prigodni program pod sloganom "Ne želim budućnost koja će prekinuti veze s prošlošću", krčki srednjoškolci su, kroz glazbeni vremeplov i hitove 60-tih, 70-tih, 80-tih i 90-tih, podsjetili na zvuke mladosti te bivše i sadašnje učenike krčke srednje škole.

Ravnateljica Đurđica Cvitkušić predstavila je novo, šesto izdanje školskog Ljetopisa 2013. - 2016. 

 

Svečanost obilježavanja 95. godišnjice škole nastavljena je u ugostiteljskom praktikumu gdje su, delicijama koje su pripremili budući kuhari pod mentorstvom nastavnika struke, počašćeni svi nazočni.

Mediji o nama:

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 13. 10. 2016. 09:50

NAŠI UČENICI NA 9. NACIONALNOJ SMOTRI TURISTIČKE KULTURE Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir već treću godinu sudjeluje u natječaju Turističke kulture, a ove je godine s temom oživljene povijesti Đir po Krku prema očitovanju ocjenjivačkog povjerenstva uvrštena među pet nagrađenih srednjoškolskih uradaka. 
Srednju su školu Hrvatski kralj Zvonimir na 9. nacionalnoj smotri Turističke kulture dostojno i zapaženo predstavile kneginje Krčke: Eva Žužić, Mara Parentić (4.G) i krčka gradska straža: Luke Vladić (4.G) i Demir Ahmetović (4.HTT) pod vodstvom profesorice mentorice Gordije Marijan.

Mediji o nama:

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 19. 10. 2016. 08:40

Info dan mreža i inicijativa: Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, Europass

 

U ponedjeljak, 3. listopada 2016. u zagrebačkom Kazalištu lutaka održan je 3. godišnji Info dan mreža i inicijativa s ciljem ukazivanja na važnost profesionalnog usmjeravanja koje dobiva sve veću pozornost, kako na europskoj, tako i na nacionalnoj razini. Sudionicima su na inovativan i praktičan način te kroz razgovor s korisnicima bila predstavljena pozitivna iskustva i mogućnosti u okviru EU mreža i inicijativa. Jedna od izlagačica bila je i naša profesorica i koordinatorica e Twinninga Ana Pasarić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 4. 10. 2016. 08:51

Na Smotri hrvatskoga školskoga filma dva animirana filma Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Vijest ima dokument u privitku

Na Smotri hrvatskoga školskog filma, održanoj od 21. do 23. rujna 2016. godine u Velikoj Gorici, prikazana su čak dva animirana filma naših učenika među 51 filmom učenika osnovnih i srednjih škola koje je Povjerenstvo izabralo od 100 prijavljenih filmova.

Veliko  priznanje je i uvrštenje našeg animiranog filma Ujedinjeni u različitosti među tri srednjoškolska filma na DVD-u koji je objavila Agencija za odgoj i obrazovanje prema izboru Povjerenstva, kao presjek ovogodišnje školske filmske produkcije.

Školu su predstavili na Smotri aktivni članovi videodružine:Melanie Vičević, Emma Žnidarić i Luka Vladić (4.G) te mentorica Gordija Marijan.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 3. 10. 2016. 11:33

Utrka pedalina na plaži Ježevac Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 15.rujna 2016. tijekom 5., 6. i 7. školskog sata na plaži Ježevac održalo se mini natjecanje u vožnji pedalina. Utrka pedalina realizirana je u sklopu cjelogodišnjeg školskog projekta Ribanje i ribarsko prigovaranje.

U natjecanju su sudjelovali  učenici 1.E, 2.T i 3.G razreda. Ukupno je bilo 44 učenika koji su bili podijeljeni u 11 ekipa po četiti člana.

Pobjedila je ekipa Ribice koju su sačinjavali učenici 3.G razreda: Laura Lončarić, Glorija Olić,Kristijan Kosić i Dino Kosić. Drugo mjesto zauzela je ekipa 2.HTT razreda Puder, a treće Morski krastavci, također učenici 2.HTT razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 13. 9. 2016. 12:53

Pozdravljamo učenike prvih razreda Vijest ima dokument u privitku

1.GA

1.GB

1. HTT

1.E

1.U

1. S

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 5. 9. 2016. 08:50

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu INNOVATIVE TEACHERS FOR 21 CENTURY SCHOOL Vijest ima dokument u privitku

Temeljem dostavljenih prijava Projektni tim Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir objavljuje rang listu odabranih nastavnika za mobilnosti http://ss-hrvatskikraljzvonimir-krk.skole.hr/upload/ss-hrvatskikraljzvonimir-krk/newsattach/1281/rang_lista_nastavnici.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 18. 8. 2016. 09:32

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ PROJEKTU INNOVATIVE TEACHERS FOR 21 CENTURY SCHOOL Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk raspisuje Natječaj za sudjelovanje nastavnog osoblja u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 4. 8. 2016. 12:18

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus + projektu Skills 4 Jobs Vijest ima dokument u privitku

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus + projektu Skills 4 Jobs

Projektni broj: 2016-1HR01-K102-021693

Temeljem dostavljenih prijava Projektni tim objavljuje rang listu odabranih učenika za mobilnost u Lisabon.
Rang lista sastavljena je prema kriterijima iz natječaja i mjestu prebivališta. 
Kandidati imaju pravo žalbe do ponedjeljka 25. srpnja 2016. godine pismenim putem na adresu škole: Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Vinogradska 3, 51500 Krk ili e-mail: ana.pasaric@skole.hr

                                                                             Projektni tim

RANG LISTA

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 21. 7. 2016. 11:51

Stručno usavršavanje nastavnika u inozemstvu: Interactive technologies for the future classroom

U organizaciji nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU i Future Classroom Lab-a iz Brisela nasa nagrađena profesorica Ana Pasarić sudjelovala je na trodnevnoj edukaciji pod nazivom Interactive technologies for the future classroom.Izrada digitalnih interaktivnih nastavnih sadržaja, njihova implementacija u nastavi i koncept BYOD (Bring Your Own Device) koji podrazumijeva da ucenici koriste osobne pametne telefone u nastavi neke su od tema ove edukacije. Novine u nastavnom procesu odnose se i na novi koncept učionice koja je podjeljena u šest zona za učenje. Svaka zona potiče poseban oblik učenja i poučavanja te omogućava slobodu kretanja:http://fcl.eun.org/learning-zones 

O učionici budućnosti i nagrađenim nastavnicama HRT je snimio reportažu:http://vijesti.hrt.hr/…/ucionica-buducnosti-vec-je-u-hrvatskoj

  :: opširnije :: 


objavio: Marinko Franolić  datum: 12. 7. 2016. 12:14

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ PROJEKTU - SKILLS 4 JOBS Vijest ima dokument u privitku

                

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka raspisuje Natječaj za sudjelovanje učenika u programu Erasmus+, ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 7. 7. 2016. 08:34

Matea Velnić - prva hrvatska učenica eTwinning ambasadorica Vijest ima dokument u privitku

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u travnju 2016. godine objavila je natječaj za učenike pod nazivom „Učenički eTwinning ambasadori”. 

Cilj ovog natječaja je odabir učeničkog eTwinning ambasadora u svrhu vršnjačke promocije eTwinninga i odgovornog korištenja IK tehnologija.Natječajem se bira jedan učenik ambasador. Prijaviti su se mogli svi učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj.  

Učenici su pozvani osmisliti uradak na temu digitalnog građanstva. Uratkom trebaju pokazati što za njih znači pojam odgovornog digitalnog građanina i kako oni mogu doprinijeti odgovornijem ponašanju prilikom svakodnevnog korištenja Interneta i IK tehnologija. Drugim riječima, u uratku trebaju biti vidljiva potrebna znanja i vještine koja mogu pomoći djeci i učenicima u odgovornijem i sigurnijem korištenju Interneta.

Prijave su se ocjenjivale prema sljedećim kriterijima:

kreativnost i originalnost
jasnoća poruke i pogođenost teme
kvaliteta sadržaja

Iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir na ovaj su se natječaj javili učenici 3. razreda smjer hotelijersko-turistički tehničar  Demir Ahmetović i Matea Velnić, iskusni eTwinneri.

Prijavljeni rad naše učenice Matee Velnić (3.HTT) ocijenjen je najboljim te je Matea  odabrana za prvog hrvatskog eTwinning učenika ambasadora u 2016. godini.

Od odabrane ambasadorice očekuje se suradnja s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu u vidu promidžbe eTwinninga i odgovornog ponašanja na Internetu među svojim vršnjacima i hrvatskim korisnicima eTwinninga. Naša će učenička ambasadorica u pratnji svoje mentorice, profesorice Ane Pasarić gostovati na eTwinning webinarima, info danima i radionicama u organizaciji Nacionalne službe za podršku.

Osim posebne eTwinning uloge za područje Hrvatske koju će sada obavljati,  Matea je ostvarila pravo na putovanje na godišnju eTwinning konferenciju u Atenu u listopadu 2016. godine u pratnji svoje mentorice, profesorice Ane Pasarić.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 31. 5. 2016. 10:19

E-twinning projektu EU priznanje Vijest ima dokument u privitku

eTwinning brošuru preuzmite ovdje!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 6. 11. 2015. 10:24

Milenijska fotografija Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Vijest ima dokument u privitku

Učenici i nastavnici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u četvrtak 22. listopada 2015. sudjelovali su u stvaranju milenijske fotografije. Na prostoru parkirališta ispred škole stali su u formu glagoljskog slova Az i odaslavši poruku jedinstva ušli u vječnost fotografske memorije.
Az (stsl. azъ "ja") je prvo slovo glagoljske azbuke, a koristilo se za pisanje glasa A i zapis broja 1. Prvo mjesto pripada i našoj Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u srednjoškolskom obrazovanju mladih na otoku Krku. 
Zahvaljujemo našem bivšem učeniku Gordanu Nekiću koji je snimio jedinstvene fotografije iz zraka svojom bespilotnom letjelicom. 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Komadina-Mergl  datum: 22. 10. 2015. 15:02
» Arhiva naših vijesti    
 


LOGO ŠKOLE

                 


FACEBOOK ŠKOLE

     


TERRA INCOGNITA

     


PROMO SPOT ŠKOLE

   


ĐIR PO KRKU

    


 

   


Vježbeničke tvrtke

Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi


  MZOS

  AZOO

  NCVVO

  VETIS - informacijski sustav strukovnog obrazovanja

  eMatica

 

preskoči na navigaciju